Sport klub saznaje: Makabi i Hapoel ostaju u Beogradu i u narednoj sezoni 1Foto: EPA-EFE/PETE ANDREOU

 

Na tri meseca od starta košarkaške sezone, izraelski klubovi već su doneli odluku da ostanu u Srbiji, saznaje Sport klub iz izvora bliskih učesnicima dva najjača evropska takmičenja.

Osim u slučaju nekog povoljnog i malo verovatnog obrta u bezbedonosnoj situaciji u Izraelu, Makabi iz Tel Aviva će drugu godinu zaredom evroligaške utakmice igrati u dvorani „Aleksandar Nikolić”, potvrđeno je Sport klubu iz organizacije šampiona Izraela.

Ostavljena je mala mogućnost da se u toku sezone žuto-plavi vrati u Menora Mivtačim arenu, međutim, u ovom trenutku izvesnije je da će Ponos Izraela dočekati finiš Evrolige i plej-of u prestonici Srbije.

Identična sitaucija je i sa Hapoelom iz Jerusalima, u kojem smo takođe saznali da su doneli odluku da nastave sa boravkom u Beogradu i takmičenjem u nekadašnjem „Pioniru”, a ljudima iz imenjaka iz Tel Aviva jasno je da u narednih godinu dana verovatno neće biti uslova za međunarodne utakmice kod kuće, ali se u Hapoelu i dalje dvoume između Beograda i Sofije.

Ovo je svakako sportska vest, ali je više političke prirode, jer se iz svega navedenog može zaključiti da se situacija u pojasu Gaze, ali i drugim palestinskim naseljima na zapadnoj obali neće menjati u dogledno vreme i da bi iz svega navedenog sukob mogao da potraje duže nego što u ovom trenutku svi priželjkuju, piše Sport klub.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari