Srpski košarkaški reprezentativac Nenad Krstić potpisao je dvogodišnji ugovor sa Trijumfom iz Moskve, preneli su američki elektronski mediji. Krstić se posle četiri godine u Nju Džersiju vratio u Evropu i tako postao šesti NBA igrač koji je napustio tu ligu u ovom prelaznom roku.

Srpski košarkaški reprezentativac Nenad Krstić potpisao je dvogodišnji ugovor sa Trijumfom iz Moskve, preneli su američki elektronski mediji. Krstić se posle četiri godine u Nju Džersiju vratio u Evropu i tako postao šesti NBA igrač koji je napustio tu ligu u ovom prelaznom roku. U ruskom timu će, prema navodima, zarađivati tri miliona evra godišnje. Krstićeva plata jednaka je plati od devet miliona dolara u NBA, pošto evropski klubovi plaćaju sve poreze igračima Delfinu i Primožu Brezecu, koji su u ovom prelaznom roku napustili NBA i prešli u Evropu za više novca. Trijumf je osnovan 2007. godine, a u najjačoj ruskoj ligi zamenio je Dinamo iz Moskovske regije. Krstić se trenutno nalazi na pripremama reprezentacije za kvalifikacije za Evropsko prvenstvo.
Selektor mlade reprezentacije Srbije Slobodan Klipa objavio je spisak igrača koji će braniti titulu prvaka na EP u Letoniji. Klipa se posle treninga u ponedeljak odlučio za sledeće igrače: Boban Marjanović, Milan Mačvan, Petar Despotović (Hemofarm), Miroslav Raduljica, Mladen Jeremić (FMP), Dušan Katnić, Stefan Stojačić, (Mega Akva Monte), Bojan Radetić (Borac), Marko Kešelj (Keln), Nikola Koprivica (Vašington) i Stefan Sinovec (Vizura). Sa spiska su otpali Sava Lešić i Peđa Stamenković, a bek Hemofarma Despotović će putovati u Letoniju sa povređenim nosem. Tim Srbije nalazi se u grupi D sa selekcijama Rusije, Slovenije i Francuske. Evropski šampionat u Rigi igra se od 1. do 10. avgusta.
Juniorska košarkaška reprezentacija Srbije pobedila je Španiju rezultatom 93:87 na Evropskom prvenstvu. Srpski juniori sada se nalazi na drugom mestu grupe E koje dele sa Litvanijom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari