Svetsko prvenstvo u veslanju u Lincu završeno je na najlepši mogući način za veslače Srbije. Seniorski dvojac za lake veslače Goran Nedeljković – Miloš Tomić u finalnoj trci stigao je do trećeg mesta, iza posada Grčke i Italije.
– Nedeljković i Tomić potvrdili su da spadaju u evropski i svetski vrh.

Svetsko prvenstvo u veslanju u Lincu završeno je na najlepši mogući način za veslače Srbije. Seniorski dvojac za lake veslače Goran Nedeljković – Miloš Tomić u finalnoj trci stigao je do trećeg mesta, iza posada Grčke i Italije.
– Nedeljković i Tomić potvrdili su da spadaju u evropski i svetski vrh. Ova bronza za nas sija zlatnim sjajem. Kada svedemo račune, s bronzom kod seniora i dva četvrta mesta juniora ne treba da brinemo za budućnost našeg veslanja – prezadovoljno tvrdi selektor Srbije Nebojša Ilić.
Organizatori Olimpijskih igara zvanično su u nedelju otvorili Olimpijsko selo, koje će od 8. do 24. avgusta ugostiti više od 16.000 učesnika Igara u Pekingu. Ceremoniji je prisustvovalo preko 200 domaćih sportista predvođeni zvezdom kineskog olimpijskog tima Jao Mingom, koji su zvanično prvi useljenici. Kinezi su prethodno predstavili svoj do sada najveći olimpijski tim, od čak 639 sportista. Olimpijsko selo je kompleks od 42 zgrade sa 9.000 dvokrevetnih spavaćih soba i nalazi se u neposrednoj blizini novog olimpijskog stadiona – Ptičije gnezdo. Pored 24 sata otvorenog restorana, sportistima će na raspolaganju biti i ambulanta, biblioteka i prodavnice. Sve sobe su komforne, opremljene klimom, televizorima sa plazma ekranima… Do svečanog otvaranja Igara u Pekingu ostalo je još 11 dana.
Španac Karlos Sastre obezbedio je trijumf na ovogodišnjem Tur de Fransu pošto je u subotu u 20. etapi voženoj na hronometar zadržao prednost nad svojim pratiocima Kejdelom Evansom, Frenkom Šlekom i Bernardom Kolom. Pojedinačni hronometar u dužini 53 kilometra najbrže je odvozio Stefan Šumaher, a Sastre je bio dvanaesti sa dva minuta i 34 sekunde zaostatka. Ipak vozaču CSC ekipe to je bilo dovoljno za prednost u ukupnom plasmanu od minut i pet sekundi ispred Kejdela Evansa pred poslednju etapu u kojoj će biciklisti tradicionalno u karavanu proći kroz cilj na Jelisejskim Poljima u Parizu. Sastreu je juče na poslednjoj etapi ostalo samo da bude blizu svojih najbližih pratilaca i sačuva prednost, koju je stekao na Alpima. Bilo je gotovo neverovatno da Španac zakasni na cilju više od minute u odnosu na Evansa, Šleka ili Kola…Evans je bio favorit u subotu, ali je na cilj stigao kao sedmi sa dva minuta i pet sekundi zaostatka i tako propustio priliku da na samom kraju najpoznatije biciklističke trke na svetu prestigne Sastrea. Na pobedničkom postolju ovogodišnjeg Tur de Fransa osim Sastrea i Evansa naći će se i Austrijanac Bernard Kol koji je pretposlednju etapu završio na devetom mestu što mu je bilo dovoljno za proboj na treće mesto ukupnog poretka.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari