Gradska uprava u Kragujevcu i porodična firma proslavljenog srpskog tenisera Novaka Đokovića, Family sport, definitivno su se dogovorili o formiranju zajedničkog privrednog društva koje će u Kragujevcu osnovati tenisku akademiju. Zvanična odluka o formiranju zajedničkog privrednog društva grada Kragujevca i firme Family sport biće, saznaje Danas, donešena na prvoj narednoj sednici ovdašnje gradske Skupštine, zakazane za 31.

Gradska uprava u Kragujevcu i porodična firma proslavljenog srpskog tenisera Novaka Đokovića, Family sport, definitivno su se dogovorili o formiranju zajedničkog privrednog društva koje će u Kragujevcu osnovati tenisku akademiju. Zvanična odluka o formiranju zajedničkog privrednog društva grada Kragujevca i firme Family sport biće, saznaje Danas, donešena na prvoj narednoj sednici ovdašnje gradske Skupštine, zakazane za 31. januar. Teniska akademija porodične firme Novaka Đokovića i grada Kragujevca biće izgrađena u kragujevačkom Velikom parku na površini od 2,5 hektara. Pored otvorenih i zatvorenih teniskih terena, buduća kragujevačka teniska akademija imaće i hotel, kao i druge prateće objekte i sadržaje. U osnivanje i izgradnju objekata teniske akademije firma Family sport, prema postignutom dogovoru, u naredne tri godine uložiće oko 20 miliona evra.
Međunarodna organizacija za fudbalsku istoriju i statistiku (IFFHS) proglasila je trenera Milana Karla Anćelotija za najboljeg stratega u 2007. godiini. Čovek koji je u prethodnih 365 dana uspeo sa rosnerima da osvoji titule evropskog i svetskog prvaka iza sebe je na drugom mestu ostavio menadžera Mančester Junajteda Aleksa Fergusona, dok je trećeplasirani novi trener Totenhema Huande Ramos. Poredak prvih deset: Anćeloti (Milan), Ferguson (Mančester), Ramos (Totenhem), Venger (Arsenal), Murinjo (bez angažmana), Benitez (Liverpul), Rajkard (Barselona), Manćini (Inter), Ruso (Boka Juniors), Alfaro (Arsenal di Sarandi). Novi selektor Engleske i bivši trener Reala Fabio Kapelo zauzeo je tek 11. mesto. Ista ova organizacija nedavno je i golmana Juventusa Đanluiđija Bufona proglasila za najboljeg čuvara mreže na svetu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari