Ragbisti Južne Afrike pobedili su u finalu Svetskog prvenstva u Parizu selekciju Engleske rezultatom 15:6 (9:3) i preoteli joj titulu šampiona. „Springboksi“ su do titule došli zahvaljujući boljoj igri u odbrani i manjem broju grešaka, mada su imali i malo sreće jer se čini da je Engleska uskraćena za esej početkom drugog poluvremena.

Ragbisti Južne Afrike pobedili su u finalu Svetskog prvenstva u Parizu selekciju Engleske rezultatom 15:6 (9:3) i preoteli joj titulu šampiona. „Springboksi“ su do titule došli zahvaljujući boljoj igri u odbrani i manjem broju grešaka, mada su imali i malo sreće jer se čini da je Engleska uskraćena za esej početkom drugog poluvremena. Južnoafrikancima je ovo druga titula svetskog šampiona, a prethodnu su osvojili 1995. godine kada su bili domaćini. Naredni svetski šampionat, sedmi po redu, će se održati 2011. godine na Novom Zelandu
Bokserska reprezentacija Srbije otputovala je na Svetsko prvenstvo, koje će od 23. oktobra do 3. novembra biti održano u Čikagu.
Selektor naše reprezentacije, Zoran Kiza Manojlović, na put je poveo Milana Piperskog (u kategoriji do 64 kg), Zorana Mitrovića (69 kg), Nebojšu Čurovića (75 kg), Branka Srdića (91 kg) i Maneta Marčetu (preko 91 kg).
U Čikagu će se održati i kongres AIBA na kojem će Srbiju predstavljati Slobodan Đurić, Miodrag Božović i Milutin Sajić. Predsednik Bokserskog saveza Srbije, Velizar Đerić, neće putovati u Čikago.
U utakmicama prvog kola Viner Štediše lige odbojkašica gostujuće ekipe su bile uspešnije. U derbiju kola, Crvena zvezda je bila bolja od užičkog Jedinstva, dok je branilac titule, ekipa Poštara 064, slavila protiv Lazarevca. Rezultati: TENT – Radnički 0:3, Klek – Dinamo Azotara 0:3, Jedinstvo – Crvena zvezda 1:3, Lazarevac – Poštar 064 0:3.
Fudbaleri omladinske reprezentacije Srbije doživeli su veoma neugodan poraz u drugom kolu kvalifikacionog turnira za prvenstvo Evrope, izgubivši od vršnjaka iz Albanije rezultatom – 1:2 (0:2). „Orlići“ su ovim neočekivanim rezultatom znatno umanjili šanse za plasman za jedno od prva dva mesta koja vode u nastavak takmičenja, a za takav uspeh potrebna im je pobeda protiv domaćina Španije, u utakmici poslednjeg kola, koja se igra u utorak, 23. oktobra.
Derbi 6. kola rukometnog prvenstva Srbije izmedju lidera Jugovića i drugoplasirane ekipe PKB-a pripao je Kaćanima 32:31. Jugović je zadržao maksimalan učinak u ovoj sezoni – šest utakmica, šest pobeda. Najveće iznenađenje u subotnjim utakmicama priredila je Planinka koja je u Zrenjaninu pobedila Proleter 29:28, iako su Zrenjaninci na poluvremenu vodili 16:13. Rezultati 6. kola: Mladost – Radnički 27:22, Proleter Naftagas – Planinka PV 28:29, Mladost Čelik – Kolubara 17:31, Sintelon Tarket-Vojvodina Železničar 24:22, Jugović Unimet – PKB 32:31, ORK Niš – Vrbas Vital 27:22.
Tri utakmice i tri pobede odbojkaša Vojvodine na početku sezone prvenstva Srbije za čvrstu lidersku poziciju na tabeli. U poslednjoj utakmici 3. kola Viner Štediše lige Vojvodina je u Subotici pobedila Spartak sa 3:0 (25:19, 25:22, 25:21). Vojvodina ima maksimalnih devet bodova, dva više od Radničkog i tri više od Crvene zvezde i Ribnice. Partizan je ubedljivo poslednji – bez ijednog boda.
Rezultati ranije odigranih mečeva 3. kola: Partizan – Mladi radnik 0:3, Radnički – Ribnica 3:0, VGSK – Crvena zvezda 0:3
Jučerašnjeg, završnog dana plivačkih takmičenja na prvim Igrama jugoistočne Evrope u Solunu, mladi reprezentativci Srbije osvojili su šest medalja – dve zlatne, dve srebrne i dve bronzane. Zlatne medalje osvojili su Ivan Lenđer u trci na 50 metara delfin sa 25 sekundi i Ivan Kopas u trci na 100 metara ledjno sa 59,52 sekunde. Srebrne medalje pripale su Srećku Stefanoviću na 50 metara delfin (25,59 sekundi) i ženskoj štafeti u trci na 4×100 metara slobodno u sastavu Tijana i Nina Vukanović, Marija Joksimović i Jovana Nikolovski
Bronzane medalje osvojili su Tijana Vukanović na 50 metara delfin (29,57 sekundi) i muška štafeta u trci na 4×100 metara slobodno. Za Srbiju su plivali Srećko Stefanović, Ivan Kopas, Milan Silaški i Ivan Lenđer
Plivačka reprezentacija Srbije je na prvim Igrama jugoistočne Evrope osvojila 25 medalja – devet zlatnih, 10 srebrnih i šest bronzanih. Prve sportske igre jugoistočne Evrope, okupile su takmičare iz 11 zemalja – Albanije, Makedonije, Bosne i Hercegovine, Rumunije, Bugarske, Moldavije, Hrvatske, Crne Gore, Slovenije, Turske, Grčke i Srbije. Oni se takmiče u devet sportskih disciplina: streličarstvu, atletici, gimnastici, tekvondu, rvanju, košarci, fudbalu, odbojci i plivanju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari