U sportskoj hali u novosadskom prigradskom naselju Futog juče je počela šesta „Košarkaška klinika“ Udruženja košarkaških trenera Srbije. Predavači su trofejni srpski treneri Željko Obradović, Vlada Vukoičić i Aleksandar Džikić, kao i treneri juniroskih reprezentacija SAD, Francuske i Australije, Džeri Vejnrajt, Rišar Bilan i Martin Klark.

U sportskoj hali u novosadskom prigradskom naselju Futog juče je počela šesta „Košarkaška klinika“ Udruženja košarkaških trenera Srbije. Predavači su trofejni srpski treneri Željko Obradović, Vlada Vukoičić i Aleksandar Džikić, kao i treneri juniroskih reprezentacija SAD, Francuske i Australije, Džeri Vejnrajt, Rišar Bilan i Martin Klark. Ovogodišnja „klinika“ trajaće dva dana i imaće više predavača nego ranije. Očekuje se učešće oko 700 trenera, od kojih oko 50 iz inostranstva. Predsednik Udruženja košarkaških trenera Srbije Željko Obradović izrazio je zadovoljstvo što je „klinika“ u vreme Svetskog juniorskog prvenstva u Novom Sadu, i što predavanjima prisustvuje značajan broj mladih trenera. „Svaki trener može da pronađe nešto što će mu promoći u radu sa njegovom ekipom. Želja našeg udruženja je da imamo što više trenera koji ‘prave’ igrače, što pokazuju i poslednji rezultati naših mladih selekcija“, kazao je Obradović. Pomoćni trener Minesota Timbervulvsa Aleksandar Džikić rekao je da je veoma počastvovan pozivom da bude jedan od predavača, a govoriće o osnovnim postavkama igre u napadu.
Rumunska gimnastičarka Nađa Komaneči obezbedila je mesto u Akademiji za svetske rekorde, pošto je ušla u istoriju gimnastike kao prvi sportista koji je ostvario maksimalnu ocenu 10. Komaneči je postavila rekord na Olimpijskim igrama u Montrealu 1976. u disciplini dvovisinski razboj, kada je imala samo 14 godina. Rezultat koji je ostvarila rumunska gimnastičarka semafor nije mogao da prikaže tako da je umesto 10,0 bila prikazana ocena 1,00.
„Velika mi je čast što sam proglašena za kraljicu gimnastike zbog mog sjajnog nastupa“, izjavila je Komanečijeva za lokalni radio u SAD. Rumunska gimnastičarka je dominirala na Olimpijskim igrama 1976, pošto je sedam puta uspela da dobije maksimalnu ocenu 10. „Sjajan je osećaj kada znaš da te ljudi nisu zaboravili, i kada znaš da ćeš im zauvek ostati u sećanju“, dodala je Komaneči.
Posle dolaska trojice hrvatskih igrača vicešampion Crne Gore, Jadran iz Herceg Novog se okrenuo pojačanjima iz srpskog vaterpola. Vaterpolista Parizana Vojislav Vejzagić pozajmljen je na dve godine Jadranu, a crno-beli će za to dobiti obeštećenje. Vejzagić je do pre nekoliko dana bio na korak od prelaska u redove Crvene zvezde za koju bi nastupao kao pozajmljeni igrač crno-belih, ali je na kraju ipak prešao u Jadran.
Prema informacijama iz Crne Gore, Vejzagić neće biti jedino pojačanje Novljana iz Srbije, jer Jadran planira da dovede još nekoliko igrača sa ovih prostora.
Trostruka pobednica grend slem turnira, američka teniserka Lindzi Devenport vratiće se profesionalnom igranju sledećeg meseca, kada će nastupiti u dublu na turniru u Nju Hejvenu. Devenportova ima 31 godinu, a igranju će se vratiti dva meseca nakon što je rodila prvo dete. Bivša prva igračica sveta nije se takmičila od septembra 2006. godine, a dubl će igrati sa zemljakinjom Lizom Rejmond. Turnir na šljaci počinje 20. avgusta. Devenportova je osvojila 51 titulu u singlu, uključujući i pobede na US Openu 1998, Vimbldonu 1999. i Australijan Openu 2000. godine. Sina Džegera Džonatana Liča rodila je 10. juna.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari