po 1,5 miliona dolara.
Ana Ivanović, predvodiće dame u Njujorku i na startu turnira odmeriće snage sa Ruskinjom Verom Duševinom. Njih dve se dobro poznaju, do sada su se sretale pet puta, a Ana je pretrpela samo jedan poraz. Prva prepreka Jeleni Janković biće anonimna 16-godišnja domaća teniserka, Koko Vendevege, 518.

po 1,5 miliona dolara.
Ana Ivanović, predvodiće dame u Njujorku i na startu turnira odmeriće snage sa Ruskinjom Verom Duševinom. Njih dve se dobro poznaju, do sada su se sretale pet puta, a Ana je pretrpela samo jedan poraz. Prva prepreka Jeleni Janković biće anonimna 16-godišnja domaća teniserka, Koko Vendevege, 518. igračica sveta.
Novak Đoković pokušaće da posle prošlogodišnjeg finala stigne i do trofeja i na taj način zaokruži sjajan period posle osvajanja olimpijske medalje. On će kao treći nosilac na startu igrati protiv četvrtfinaliste Vimbldona, francuskog veterana Arno Klemona. Janko Tipsarević će kao i do sada na velikim takmičenjima pokušati da napravi dobar rezultat, a takmičenje na Otvorenom prvenstvu SAD počeće protiv Sema Varburga, 25-godišnjeg Amerikanca, trenutno 168. na ATP listi. Treći predstavnik Srbije na gren slemu u SAD u muškom singlu, Viktor Troicki ukrstiće rekete sa Australijancem, Karsten Bolom (186. na ATP listi).
Brazilac Felipe Masa pobednik je trke za Veliku nagradu Evrope, koja je u nedelju premijerno vožena na uličnoj stazi u Valensiji, pošto je 57 krugova odvezao za jedan sat i 35:32,339 minuta. Drugi je na cilj došao pilot Meklarena Luis Hamilton (zaostao 5, 611 sekundi), a treći Robert Kubica iz BMW-a (37,353). Masa je u 38. krugu imao incident na izlasku iz boksa, kada se ubacio u putanju Adrijanu Sutilu. Sudar je jedva izbegnut, a Svetska automobilska federacija (FIA) najavila je da će odluku o eventualnom kažnjavanju vozača Ferarija saopštiti posle trke, ali Masa je verovatno zabeležio četvrtu pobedu ove sezone, a devetu u karijeri. Bodove su osvojili još Heiki Kovalainen (Meklaren), Jarno Truli (Tojota), Sebastijan Fetel (Toro Roso), Timo Glok (Tojota) i Niko Rozberg (Vilijams), dok je šampion Kimi Raikonen (Ferari), zbog kvara motora, morao da odustane 12 krugova pre kraja. Do kraja šampionata preostalo je još šest Gran prija, od kojih se prvi vozi 7. septembra na stazi Spa Frankošamp u Belgiji.
Hamilton i dalje vodi u generalnom plasmanu vozača (70), a slede ga Masa (64), Raikonen (57), Kubica (55), Kovalainen (43)… Ferari je prvi u konkurenciji konstruktora (121), ispred Meklaren Mercedesa (113), BMW Zaubera (96), Tojota (41), Renoa 31…

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari