Lotar Mateus je prihvatio ponudu da bude novi selektor reprezentacije BIH, što će se i desiti ukoliko Izvršni odbor fudbalskog saveza BIH potvrdi njegovo imenovanje. Nemac je poslao pismo vodećim ljudima BIH u kome je objasnio da prihvata uslove koje Savez nudi, a ako bude promovisan u selektora radiće za platu od 5.

Lotar Mateus je prihvatio ponudu da bude novi selektor reprezentacije BIH, što će se i desiti ukoliko Izvršni odbor fudbalskog saveza BIH potvrdi njegovo imenovanje. Nemac je poslao pismo vodećim ljudima BIH u kome je objasnio da prihvata uslove koje Savez nudi, a ako bude promovisan u selektora radiće za platu od 5.000 evra. Iako je za trenera renomea Mateusa ova cifra praktično mizerna, on će zapravo biti plaćeniji čak i od predsednika Predsedništva FSBIH. Jedan od članova tog tela Bogdan Čeko izjavio je za ondašnje medije da bi Mateus bio sjajno rešenje za BIH.
– Bio bi to marketinški isplativ potez i smatram da je on najbolje rešenje za BIH. Mateus prihvata sve uslove, ali konkretniji razgovori će se voditi tek nakon sednice IO. Rekao sam i Mateusu i javnosti da će naši najbolji fudbaleri sigurno ponovo igrati za reprezentaciju, ako naravno tu budu ljudi koji će selekciju voditi bez ikakvog ličnog interesa – objasnio je Čeko, osvrćući se na činjenicu da su najbolji reprezentativci BIH u štrajku zbog kojekakvih ranijih nesuglasica sa čelnicima Saveza.Pored Mateusa najozbiljniji kandidat za ovu funkciju je bivši hrvatski selektor Zlatko Kranjčar.
Nekada najbolji igrač sveta, a sada samo otpadak u italijanskom Milanu Brazilac Ronaldo trenutno je u fazi pregovora sa južnoameričkim Flamengom, u koji bi trebalo da pređe tokom zimskog prelaznog roka. Naime, pošto je od ranije poznat stav čelnika rosonera da im ovaj fudbaler nije preko potreban, a njegova želja da ode opšte poznata, on se dao u potragu za novom sredinom, što je bio dovoljan signal za klub iz njegove otadžbine da krene u akciju.
– Dobili smo dozvolu od Ronaldovog kluba Milana da počnemo pregovore s njim. Već smo stupili u kontakt i on je izrazio želju da dođe u Flamengo – rekao je potpredsednik tog kluba Kleber Leite.
Inijesta u Barseloni do 2014.
Jedan od izdanaka Barselonine škole i prvotimac katalonskog kluba Andreas Inijesta spreman je da produži ugovor sa matičnim klubom na još sedam godina. On je nedavno bio na razgovoru sa predsednikom Đoanom Laportom i tom prilikom je postignut dogovor o produžetku saradnje, a paraf na ugovor koji će važiti do 2014. Inijesta će staviti u danima koji slede. Novina je što će novi ugovor biti finansijski mnogo bolji, pa će mladi as Barse umesto dosadašnjih milion, godišnje zarađivati pet miliona evra.
Menadžer Mančester Junajteda Sr Aleks Ferguson od sad pa nadalje je zabranio svojim igračima ludovanje po svakakvim zabavama, čak i ako osvoje Premijer ligu. Škot se na ovakav potez odlučio nakon nedavnih incidenata posle božićne zabave „crvenih đavola“, posle čega se nekoliko prvotimaca našlo, naravno u negativnom kontekstu, na naslovnim stranama vodećih ostrvskih novina. Kako pišu engleski mediji Ferguson razmišlja i o tome da svakom igraču koji bde umešan u sličan problem oduzme nedeljnu platu. Fudbaleri aktuelnog šampiona Premijer lige poznati su po raskalašnim zabavama i provodima po noćnim klubovima na kojima su sve samo ne uzori klincima širom Ostrva, ali i Evrope uopšte.
Jedan od najboljih fudbalera španske Valensije David Vilja najavio je da što pre želi da napusti klub sa Mestalje. On je iziritiran rezultatima, odnosno neuspesima kluba u poslednje vreme i želi što pre da ode i svega toga.
– Ne mogu više ovako. Za mene je nemoguće da nastavim u ovakvoj situaciji – rekao je Vilja.
Njegov agent je nedavno izjavio da Vilja želi da igra u pobedničkoj ekipi, a ne u onoj koja se tek stvara, a uzimajući u obzir i to kakva je trenutno situacija u klubu vrlo je verovatno da će on već tokom zime napustiti Mestalju.
Najbolji fudbaler u 2007. godini i član aktuelnog evropskog prvaka Milana Brazilac Kaka smatra da su posle poraza rosonera u gradskom derbiju šanse za osvajanje Skudeta svedene na minimum, odnosno da Milan nema mogućnosti da osvoji prvenstvo.
– Borba za titulu za nas je postala poprilično teška. Bodovna razlika je jednostavno ogromna, tako da sve podređujemo Evropi. Nadamo se da ćemo tamo učiniti nešto veliko – poručio je Kaka.
Rosoneri su trenutno 12. na tabeli Kalča sa 18 osvojenih bodova, 25 manje od vodećeg Intera.
Jedan od najboljih fudbalera italijanske Serije A i kapiten Rome Frančesko Toti pozvao je čelnike lige da organizuju sastanak na kome će se inicirati promene u Kalču. „Princ Rima“ se zalaže za to da se nekoliko stavki u sadašnjem okviru promene, pre svega da se broj izmena tokom meča poveća, kao i da se antidoping testovi ne sprovode posle meča već da se praktikuju tokom nedelje. Za pojedine segmente za primer je uzeo englesku Premijer ligu.
– Stalno ponavljam da se utakmice tokom zime ne trebaju igrati noću kada je napolju smrzavanje. Ne znam zašto bi nama bio problem da igramo recimo od jedan, kako što se to radi u Engleskoj. Da bismo motivisali mlade igrače i napravili pomak moramo unositi inovacije i rekonstruisati kompletnu sliku koju o Kalču sada imaju – obrazložio je Toti.
Reprezentativci Srbije danas će upisati prvi radni dan u okviru priprema za turnir Evropskih kvalifikacija za Olimpijske igre. Selektor naših najbolji odbojkaša Igor Kolaković za ovu reprezentativnu akciju pozvao je 17 igrača, međutim, zbog obaveza u klubovima selekcija neće odmah na startu biti kompletna. U zavisnosti od rasporeda mečeva u inostranim ligama – Italija, Francuska, Poljska, Nemačka, reprezentativci Srbije će se priključivati radu ekipe.
Turnir će se odigrati u turskom Izmiru od 7. do 13. januara. Pored Srbije, na turniru će učestvovati domaćin Turska, zatim Finska, Nemačka, Italija, Holandija, Španija i Poljska, a samo pobednika čeka plasman u Peking. Ukoliko u Turskoj ne uspeju da izbore plasman na Olimpijadu, reprezentativci Srbije će imati priliku da to učine na jednom od tri interkontinentalna turnira.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari