Sprinteri i maratonac: Prva tri duela na "Šatrijeu" danas zbirno kraći nego meč Novaka Đokovića prošle noći 1Foto: EPA-EFE/CAROLINE BLUMBERG

Prošle noći se na centralnom stadionu Rolan Garosa „Filip Šatrije“ trčao maraton, a onda preko dana sprint i srednje pruge.

Prva tri meča dnevnog programa u četvrtom kolu trajali su zbirno pola sata kraće nego okršaj za ulazak u osminu finala između Novaka Đokovića i Italijana Lorenca Muzetija od 4:29 časova, koji je završen u 3.07.

Prva je na teren izašla najbolja teniserka sveta Poljakinja Iga Švjontek.

Dvostruka uzastopna šampionka je preslišala Ruskinju Anastasiju Potapovu (41. na listi) sa 6:0, 6:0 za 40 minuta.

 

To je ne samo da je najkraći meč njene karijere nego i najbrže završeni na Rolan Garosu u poslednjih 36 godina.

Proslavljena Nemica Štefi Graf je 1988, u godini svog zlatnog slema (sva četiri grend slema i zlato na Olimpijskim igrama u Seulu), pregazila sovjetsku igračicu Natašu Zverevu u finalu sa 6:0, 6:0 za samo 34 minuta. To je i dalje jedini takav rezultat u ženskom finalu na grend slemu u eri profesionalizma (od 1968).

Švjontek u četvrtfinalu igra s vimbldonskom šampionkom Čehinjom Marketom Vondroušovom (6), koja je bila prejaka za Olgu Danilović.

Zatim su na „Šatrije“ stupili Amerikanka Koko Gauf (3) i Italijanka Elizabeta Kočareto (51). Trećeplasirana je pobedila sa 6:1, 6:2 za sat igre.

Usledio je susret u kojem je dominantan bio i Španac Karlos Alkaraz, muški treći „reket“. Savladao je Kanađanina Feliksa Ože-Alijasima (21) sa 6:3, 6:3, 6:1 za 2:20.

 

 

 

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari