Srbija autogolom u 87. minutu ostala bez pobede u Irskoj 1Foto: Fonet / AP

Fudbalska reprezentacija Srbije odigrala je u Dablinu nerešeno 1:1 sa selekcijom Republike Irske, u petom kvalifikacionom meču za Svetsko prvenstvo u Kataru 2022. godine.

U meču u kojem su stvorili desetak odličnih prilika za gol jedini strelac za Srbiju bio je Sergej Milinković-Savić u 20. minutu, dok su domaćini izjednačili zahvaljujući autogolu Nikole Milenkovića tri minuta pre isteka vremena u regularnom toku utakmice.

Dragan Stojković učinio je sve što je bilo u njegovoj moći da njegov tim osvoji sva tri boda i da se priključi Portugalcima na vrhu tabele.

Međutim, ono što nije u njegovoj moći je da opet navuče kopačke i dres i da pokaže svojim igračima kako se postižu golovi. Selektor je majstorski postavio taktiku, izveo na teren ofanzivnu postavu i njegov tim je prikazao jednu od najboljih partija koje je reprezentacija Srbije u svojoj istoriji odigrala kvalifikacijama za jedno od velikih takmičenja,

Ipak, zahvaljujući neverovatnom kiksu Sergeja Milinkovića Savića, koji je u 87. minutu na ivici peterca napucao Milenkovića, prosulo se sve što je Srbija dobro uradila do tada.

Srbija nije iskoristila neverovatan broj šansi, što zahvaljujući nepreciznosti igrača, njihovoj nonšalanciji, nedostatku sreće, a najviše sjajnim odbranama golmana rivala Bazna, tinejdžera koji nastupa za Portsmut.

Na kraju, primljeni gol je bio takav udarac za Stojkovićev tim, da su domaći čak imali i dve odlične prilike da dođu do prve pobede u kvalifikacijama.

Selektor je ostao veran svojim principima, Srbija je igrala napadački, ali ovoga puta nije imala sreće.

Prvu šansu imao je Vlahović u 4. minutu, izašao je sam pred golmana, ali je šutirao pravo u golmana i, čini se, pomogao mu da stekne samopouzdanje koje je samo raslo kako je utakmica odmicala.

Srbija je tokom prvog poluvremena sve vreme kontrolisala igru, potisnula protivnika u sopstveni šesnaesterac, tako da su najčešće samo Veljković i golman Rajković bili na polovini svog tima.

Tek nakon vodećeg gola Srbije domaći igrači uspeli su da dođu do daha i da povremeno pređu centar. Do poluvremena Irci su u nekoliko navrata uspevali da dođu do šansi da ugroze Rajkovića, ali ne svojom zaslugom, nego kao plod grešaka protivnika.

U nastavku se slika na terenu nije bitno promenila, ređale su se šanse pred golom Bazuna. Na žalost, ishod je bio onakav kako je i moglo da se nasluti da će biti posle svih tih prouštenih prilika – Srbija je primila pacerski gol.

Posle utakmice kapiten Dušan Tadić rekao je da je Srbija propustila šansu da se iz Dablina vrati sa sva tri boda.

„Imali smo mnogo šansi da pobedimo ali smo ih propustili i nezasluženo smo osvojili samo bod. I dalje je sve u našim rukama, trebaju nam sve tri pobede da bi se plasirali direktno na Svetsko prvenstvo i verujem da možemo to i da ostvarimo“, rekao je Tadić.

Naredni meč u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo Srbija igra na gostovanju Luksemburgu, 9. oktobra.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari