"Važno je da mladi osete kult reprezentacije": Šta čeka Srbiju u duelu protiv Grčke u Dejvis kupu? 1Foto: STARSPORT/ Srđan Stevanović

Tim Srbije igra protiv Grčke u Svetskoj grupi 1 Dejvis kupa 14. i 15. septembra u dvorani „Aleksandar Nikolić“ u Beogradu.

Pobednik tog meča igraće sledeće godine u kvalifikacijama za Dejvis kup, a poraženi u plej-ofu za Svetsku grupu 1, a upravo su izabranici selektora Viktora Troickog favoriti u ovom duelu.

Ne samo zato što su mu se Novak Đoković, Miomir Kecmanović, Dušan Lajović i Hamad Međedović odazvali na pozivu, već i zato što su Grci u Beograd doputovali značajno oslabljeni.

Naime, oni će biti lišeni pomoći svog najboljeg tenisera Stefanosa Cicipasa, pa je za očekivati da srpski teniseri obezbede pobedu za vikend.

Srpski teniser Miomir Kecmanović i Grk Aristotelis Tanos počeće duel dve ekipe u Svetskoj grupi 1 Dejvis kupa, odlučeno je voljom žreba u Beogradu.

Duel Kecmanovića i Tanosa počinje u subotu od 15 časova, a posle tog duela na programu je meč Novaka Đokovića i Joanisa Silasa.

U nedelju je prvo na programu meč dublova, od 13 časova, a planirano je da igraju Đoković i Hamad Međedović protiv Petrosa Cicipasa i Demetrosa Azoidesa.

Posle toga će se igrati mečevi u singlu, Đoković će „ukrstiti koplja“ sa Silasom, a Kecmanović sa Tanosom.

Srpski teniser Novak Đoković rekao je danas da je svaka godina za njega izazov i da mu nije garantovano osvajanje trofeja čak ni kada je potpuno spreman i dodao da je važno da mladi igrači osete kult reprezentacije, uoči duela sa Grčkom u Svetskoj grupi jedan Dejvis kupa.

– Nije garantovano da mogu da osvojim bilo šta i ako sam 100 odsto spreman, naravno da su šanse mnogo veće. Svaka godina je izazov za mene. Zlato je bilo glavni cilj ove sezone i to je najveći uspeh i nešto čime se najviše ponosim – rekao je Đoković.

Govoreći o sastavu reprezentacije, on je rekao da je to najjači mogući tim.

– Važno je da mladi osete kult reprezentacije. Viktor (Troicki), Duci (Dušan Lajović) i ja to najbolje poznajemo, važno je da se oseti zajedništvo, pripadnost grbu i želja da se Srbija predstavi na najbolji način. Nadam se da možemo da pomognemo da inspirišemo mlađe generacije – naveo je Đoković, a prenosi Beta.

Selektor Dejvis kup Srbije Viktor Troicki optimista je uoči teniskog vikenda.

– Tim nam je kompletan, svi igrači su tu i spremni, motivisani. Uslovi su nam savršeni u Pioniru, prethodnih puta smo ovde pobeđivali, nadamo se da ćemo nastaviti u tom stilu. Vidimo da smo jači, želimo da napravimo dobar start i da se iskupimo za poraz od Slovačke. Trenutno me ništa ne brine, u najjačem smo sastavu, osim povređenig Lasla. Želimo da popravimo utisak iz Kraljeva, nešto na šta nismo navikli. Želimo što pre opet da budemo među najboljim ekipama, videli smo i prošle godine šta je bilo, bili smo i blizu, ali i dalje želimo taj najviši stepenik. Uprkos ovog puta slabog protivnika, svi su motivisani i željni, hvala im na tome – dok je tako, imamo šansu da prođemo dobro.

Reprezentacija će posle sedam godina ponovo zaigrati u Beogradu.

– Svi smo željni Beograda. U Kraljevu smo do februara imali sjajne rezultate, ali sad smo hteli da krenemo ispočetka. Neizmerno nam je drago što je puna hala, radujem se dobroj atmosferi, da i mlađi osete čar „Pionira“. Ovde je u našoj teniskoj istoriji bilo izvanredno, slušao sam i priče. Drago mi je što smo ponovo ovde – zaključio je on, a preneo Teniski savez Srbije.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari