Rukometaši Srbije porazom od Hrvatske 24:21 završili učešće na EP 1Foto: RSS (arhiva)

Rukometaši Srbije izgubili su od selekcije Hrvatske sa 24:21 (8:10), u poslednjem meču A grupe Evropskog prvenstva. 

Srbija je odlično odigrala prvo poluvreme, čvrstvo u odbrani i na pauzu je otišla sa dva gola prednosti. Utakmica je rešena sredinom drugog poluvremena kad su nakon početničkih grešaka rukometaša Srbije, protivnici serijom odmakli na bezbednu razliku.

Posle poraza od Belorusije (30:35) i Crne Gore (21:22) Srbija nije imala nikakve šanse za plasman dalje,dok je Hrvatska pobedila oba ta rivala i osigurala prvo mesto u grupi, tako da je meč bio samo stvar prestiža. Na početku se igralo prilično nervozno, izabranici Nenada Peruničića su izgledali najorganizovanije do sada, tehničke greške svedene su na minimum, a odbrana je delovalo veoma organizovano. Zaustavljena je kontra Hrvata, a u napadu se nije srljalo. Šanse su uglavnom realizovane, mada je opet najviše škripalo sa krila.

I drugo poluvreme išlo je u istom ritmu nekih desetakminuta. Ipak, od sredine drugog dela Hrvatska je velikom serijom stekla nedostižno vođstvo koje je uspešno sačuvala do samog kraja. Od 14:12 za Srbiju u 41. minutu do 15:21 u 51. Pre svega zbog brojnih grešaka u dodavanju rukometaša Srbije koje su otvarale lagane kontre Hrvatskoj, a zatim i zbog velikog broja promašenih zicera. Posle toga Srbija je još jednom stogla do „-2“, ali za više nije bilo ni snage, ni kvaliteta.

Najefikasniji u selekciji Srbije bili su Lazar Kukić i Bogdan Radivojević sa po četiri gola, dok su Zoran Nikolić i Vanja Ilić dodali po tri. U pobedničkoj ekipi Domagoj Duvnjak i Luka Stepančić su imali po pet pogodaka, dok su po tri postigli Cindrić, Karačić, Mandić i Horvat.

Reprezentativac Srbije Zoran Nikolić rekao je posle meče da su dali svoj maksimum i poslednji atom anage.

– Ostaće žal za prethodnim utakmicama i za ovom. Nismo uspeli, i šta da se radi. Idemo dalje. Mislim da smo danas bili bolji nego u prethodnim mečevima i da je ovo pokazatelj, ne samo kako igrati protiv Hrvatske, već i svaki drugi meč- rekao je Nikolić.

Iz grupe A u narednu rundu plasirali su se Hrvatska i Belorusija, dok su takmičenje završili Srbija i Crna Gora.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari