Srbija je vicešampion sveta: Mladi vaterpolisti bili na korak do najsjajnijeg odličja 1Foto: Vaterpolo savez Srbije

Vaterpolisti Srbije osvojili su srebrnu medalju na Svetskom prvenstvu u Buenos Ajresu. Kao u Beogradu pre dve godine najbolji su bili 18-godišnjaci Mađarske koji su tada takodje bili bolji od srpskog sastava. Mađarska je pobedila 12:10.

Prva četvrtina bila je izuzetno dinamična s ukupno deset golova. Mađari su postigli šest golova, četiri u situacijama kada su imali igrača više, a jedan iz peterca. Srbija je imala prednosti od 1:0 i 2:1, dok su rivali poveli s 3:2 i 4:3. Nakon Kojićevog gola za izjednačenje, Benedek i Balog su doneli Mađarima prvo vođstvo od dva gola.

Selektor Saković je uveo Savića umesto Dimkovića posle prve četvrtine. Savić je briljirao u drugoj četvrtini, tokom koje dugo nije bilo postignutih golova. Simon je povećao prednost Mađara na tri gola posle sjajne odbrane srpskog golmana, ali je Vuk Kojić ubrzo smanjio zaostatak svojim drugim golom, piše Sport Klub.

Novaković je golom s brojčanom prednošću smanjio na minus jedan, 19 sekundi pre poluvremena. Srbija je unapredila igru s igračem manje, zabeleživši rezultat 5-1 u drugoj četvrtini. Sakovićev tim je izgubio s 7-4, iako su imali 4-4 u prvoj četvrtini.

Novaković je izjednačio u prvom napadu treće četvrtine s igračem više, a sredinom perioda, Gladović je donio vođstvo Srbiji fenomenalnim udarcem s osam metara. Lugoši je izjednačio u diskutabilnoj situaciji na 2:10 do kraja treće četvrtine. Simon je iz neposredne blizine savladao Savića, donoseći Mađarima rezultat 9:8 pred poslednji odmor.

Nakon Novakovićevog izjednačenja, Mađari su postigli dva gola, a drugi je bio rezultat velike greške srpske odbrane koja je bukvalno poklonila peterac rivalu. Mađari su vodili 11:9 sredinom poslednje četvrtine. Srbija je potom iskoristila brojčanu prednost, zahvaljujući Gladoviću, ali su Mađari promašili dva puta sa igračem više.

Isključenja su bila česta s obe strane. Miloš Saković je tražio tajm aut 2:45 pre kraja za izjednačenje, ali Kojićev pokušaj nije bio uspešan. Simon je golom iz kontre povisio na 12:10 za Mađare, a Srbija nije uspela da nadoknadi zaostatak do kraja. Mađarska je odbranila titulu osvojenu u Beogradu.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari