Srbija osvojila bronzu na EP u odbojci

Ostavite komentar


  1. Kada se nakon finala, Nemačka – Rusija, zaokruži priča, može da se proguta glupost od prekjuče. Slično je bilo u svetskoj ligi kada su izgubili od slabijeg (USA). Možda se sve vrati na drugom takmičenju, ko zna.
    Postoji, međutim, problem koji sam uočio još od odlaska Nikole Grbića i Miljkovića kao igrača, još dok je reprezentaciju vodio Igor Kolaković, da reprezentacija nema "vođu", kao što je, npr. bio Vanja. Trener je jedno, ali kada igra počne, njegovu ulogu preuzima igrač koji uživa apsolutno poverenje saigrača na terenu, jer poseduje nerv plus. Odbojka jeste najosetljiviji kolektivni sport i ne trpi ni sekund nesloge ( dubl u tenisu, na primer), ali kada uđe voda u uši, što je česta pojava, motivator na terenu je važan. Ova generacija je juniorskim danima osvojila sve što može da se osvoji, uvedena je je u seniorske i bilo je vidno da im nedostaju "završni udarci". Koliko god osetljiva, odbojka je ipak kolektivni sport, a kolektiv traži pojedinca koji možda nije najbolji, ali ume da odluči.
    Ne isto, ali slično je u ženskoj odbojci od odlaska Maje Ognjenović, ali ako Terzić konačno shvati da je uloga glavne igračice bitna i za njega kao trenera, počeće da osvaja titule, koje je trebalo odavno da osvaja, jer ženska reprezentativna odbojka ima veći potencijal nego muška. Mislim da se odbojkašice preterano plaše upravo njega, što, naravno, nije dobro.

Ostavite komentar


Sport

Naslovna strana

Naslovna strana za 25. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Antonela Riha, novinarka

I pre nego što sam se učlanila u Klub čitalaca Danasa kupovala sam jedino Danas.