Srbija pobedom "otvorila" kvalifikacije za Svetsko prvenstvo 1Foto: STARSPORT

Košarkaška reprezentacija Srbije pobedom je startovala u kvalifikacijama za Svetsko prvenstvo koje se održava u Kini 2019. godine.

U prvom meču G grupe pobeđena je Austrija rezultatom 85:64.

Iako selektor Srbije nije mogao da računa na igrače koji nastupaju u NBA klubovima, odnosno timovima koje se takmiče u Evroligi zbog dobro poznatog razloga, ipak je reprezentacija Srbije odigrala izuzetno kvalitetan meč, iako i nije imala mnogo vremena da se za njega pripremi.

Najbolji su bili oni najiskusniji, Milan Mačvan, Miroslav Raduljica, Marko Simonović i povratnik u crveni dres Ivan Paunić, dok su dobre role zabeležili i Dejan Todorović, kao i Stefan Birčević.

Poveli su veoma brzo Đorđevićevi izabranici 9-0, ali je usledila serija gostiju 8-0, da bi sa sedam vezanih poena, od čega 6 Stefana Birčevića van linije 6,75 metara, „Orlovi“ otišli ponovo na pristojnu prednost koju su do poluvremena samo uvećavali.

U drugom poluvremenu Srbija je takođe dominirala i konstantno „držala“ dvocifrenu razliku.

Svi igrači su dobili priliku da igraju, a naredni meč u kvalifikacijama za odlazak za Svetsko prvenstvo reprezentacija Srbije će odigrati već u ponedeljak uveče, kada će, takođe u dvorani „Aleksandar Nikolić“, ugostiti Gruziju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari