Srbija protiv Češke za peto mesto na Mundobasketu

Ostavite komentar


  1. Argentino Ljubavi moja:
    Dolaskom Spanca Ameriga Vespucija u Argentinu pocinje jedna nova etapa. Ima li simbolike ili sudbine u ovom poduhvatu u vezi sa nama. Kosovo je ostalo nase i ovaj put. Vucic , Divac, Popovic Greg, i Djordjevic, tu je i RTS1, kuca slavnih a sa druge strane Peronisti i Vespuci. Nista ne moze ublaziti bol do moja prica u vezi celog desavanja. Divac ne prima poklone osim zlata, pod stare dane Greg leti preko bare da provanljnu pricu u americkim krugovima realizuje, ispostuje, razumese za novac, RTS1 i neafirmisani kosarkas a poznati Sarenac realizuje arhetipsku blud emisiju pohod ka zlatu. Djordjevic nosi taj teret i udara packe nestasnom i naivnom igracu Kalini. Samo nam fali Nusic ili Domanovic. Kako dalje u dramaturgiji? Imall li pravde ili isitine ima li nesto iznad. TADA EPSKI Kosovo peva: ne placi zamnom Argentino.
    Kosmicka simbolika i kosmicka pravda odbijaju da za rad hleba i igara i za Americki ustupak ipak izgube od Srbije, taj hleb i te igre ne budu mamac za jos jednu ciglu koju Vucic zida na liniji zone bezbednosti.
    Vecito cemo biti zahvalni Spaniji i Argentini za neuspeli pokusaj osovine Divac-Vucic-Greg. Nekim cudom to prvo mesto u Kini trebalo je biti placano americkom podrskom u prodaji utakmice finala. Ne mogu da objasnim ali mi se teza namece da Kosovo, Spanija i Argentina na isti nacin sadrze natopljne krvi osvajaca na njihovom tlu. Na licu Djordjevica vidim neobjasnjivu stalozenost i ravnodusnost gubljenjem utakmica. Oci su mi uplasene a srce mu se smirilo, osecam da je tako. Da li se ima kome poveriti, cak ni svojoj voljenoj. Ambijentalno i potpuno naivno lik decaka lik bucka Jokica, je daleko od cele istine. Ako je ko prevaren to je on. Dordjevic je izgubio, Divac-Greg su porazeni. A vucic se ponovo izglupirao. Kao da se u zadnjem trenutku sve predomislilo i odustalo. Prica ima dubinu kao i Americka drzava. Mistiku kao nasi manastri. Lazar niije jos mrtav. Jedino mi jos nedostaje izvor: ko je smilsio ovo? A ko je ovo sprecio. Ja ili neko mnogo bolesniji. Zavresena misao.
    A sada drugovi ako moze jedna molba. Pre kamenovanja zelim da me u mislima poljubite u bulju.

Ostavite komentar


Sport

Naslovna strana

Naslovna strana za 27. i 28. jul 2024.
Galerija

Pretplati se i postani deo Kluba čitalaca Danasa

Klub čitalaca Danasa je zajednica pretplatnika na dnevni list Danas kojima je, pored ekskluzivnog pristupa novinama u PDF formatu veče pre nego što se štampano izdanje nađe na trafikama, dostupna i celokupna arhiva lista onlajn. Članska kartica obezbeđuje i preko 50 popusta naših partnera, kao i pozivnice za naše događaje i akcije.

Maja Nikolić, TV novinarka

List Danas je važniji nego ikada ranije. Kada ne bi bilo takvih novina, ne bismo ni znali kako prave novine treba da izgledaju.