Srbija savladala Jordan u prijateljskoj utakmici 1Foto: EPA-EFE/Ronald Wittek

Fudbaleri Srbije pobedili su selekciju Jordana sa 3:2 u prijateljskoj utakmici odigranoj u Beču.

Selektor Dragan Stojković je iskoristio ovu utakmicu da pruži šansu i nekim igračima koji nisu imali previše odigranih minuta u dresu sa nacionalnim grbom, kako bi video da li na nekog od njih može računati u nastavku kvalifikacija za Evropsko prvenstvo.

Strelci za Srbiju su bili Strahinja Eraković i Dejan Joveljić (dva puta), a upravo je omaleni napadač efektnim golom glavom u završnici susreta doneo trijumf „Orlovima“.

Praktično jedina svetla tačka u igri reprezentacije Srbije je bio Dejan Joveljić.

Sve osim toga za zaborav, a selektor Dragan Stojković imaće o čemu da razmišlja pred jednu od najvažnijih utakmica u kvalifikacijama za EURO protiv Bugarske u Razgradu.

Srbija je povela nakon jednog centaršuta Filipa Kostića, posle kog je najviši u skoku bio Uroš Račić, a onda je lopta taman „sela“ na levu nogu Strahinji Erakoviću i štoper Crvene zvezde je svojim prvencem u dresu nacionalnog tima doneo prednost svojim saigračima.

Posle toga je usledila bezidejna igra Srbije.

Jordan je preuzeo inicijativu na terenu i sve češće i češće je ugrožavao gol Predraga Rajkovića.

Na poluvremenu je u igru ušao kapiten Dušan Tadić kako bi Srbija povratila posed lopte, međutim Jordan je preko Al Mardija u 53. minutu došao do izjednačenja, a nakon centaršuat Hadada.

To nije bilo sve od Jordana, pošto smo u 67. minutu videli pravi preokret.

Al Naimat je prošao po levoj strani bez iole ozbiljnijeg otpora, zavrnuo je loptu u srce šesnaesterca, a tamo je Al-Tamari pored Sergeja Milinković-Savića šutirao i matirao Rajkovića.

Vedeta Lacija ipak se ispravio u 83. minutu. Srbija je ubacila u brzinu više, a posle odličnog centaršuta Tadića najviši u skoku bio je Miliković-Savić i glavom uposlio Joveljića, koji je zakucao loptu u mrežu za 2:2.

Konačan rezultat je u viđen u nadoknadi vremena kada je Filip Mladenović uposlio Joveljića, koji je postigao drugi gol i poneo zvanje igrača utakmice.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari