Srbija u trećem šeširu 1Foto: STARSPORT

U iščekivanju žrebanja kvalifikacionih grupa za Evropsko prvenstvo seniorskih fudbalskih reprezentacija, 2. decembra u Dablinu, danas će u Bolonji na isti način biti određeno ko će protiv koga u prvoj fazi šampionata Starog kontinenta za fudbalere do 21. godine.

Na EP U21 u Italiji i San Marinu (16-30. jun 2019. godine) učestvovaće Srbija, Španija, Engleska, Nemačka, Hrvatska, Danska, Francuska, Belgija, Rumunija (kao pobednici svojih kvalifikacionih grupa), dva najbolja tima iz plej-ofa Poljska i Austrija, te domaćin Italija. Pre nego li krene izvlačenje kuglica s imenima ekipa učesnici prvenstva biće razvrstani u tri skupine, na osnovu rangiranosti na UEFA listi reprezentacija ove starosne kategorije, pri čemu će puleni Gorana Đorovića žreb dočekati u poslednjoj grupi, u društvu svojih hrvatskih, austrijskih, belgijskih, poljskih i rumunskih vršnjaka.

Ko god da im zapadne za rivale, „orlići“ nisu bez šansi za visok plasman, imajući u vidu način na koji su se „prošetali“ do EP, završivši posao dva kruga pre kraja trke za EP. S osam pobeda i samo dva remija, 23 data gola i svega pet primljenih pogodaka, Luka Jović, Danilo Pantić, Ivan Šaponjić i ostali bili su nedodirljivi sve do opuštanja u zadnjih 180 minuta igre u konkurenciji reprezentacija Makedonije, Jermenije, Rusije, Austrije u Gibraltara, pa ih sigurno niko neće uzeti zdravo za gotovo. Premda, posle osamostaljivanja Srbija ne može da se pohvali vrhunskim dometima na završnim turnirima za fudbalere do 21. godine.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari