Srbiju očekuje pretežak zadatak u Ligi nacija, ne zna se ko je jači 1Selektor Dragan Stojković Photo by Srdjan Stevanovic

Fudbalska reprezentacija Srbije nalazi se u četvrtom šeširu zajedno sa Izraelom, Bosnom i Hercegovinom i Škotskom.

Osnovna preokupacija fudbalera Srbije trenutno su kvalifikacije za plasman na Evropsko prvenstvo. Ako sve bude u skladu sa planovima, nakon učešća na kontinentalnom šampionatu, fudbaleri Srbije već od septembra naredne godine usredsrediće se na obaveze u Ligi nacija.

Izabranici Dragana Stojkovića obezbedili su učešće u A diviziji. Žreb će biti obavljen 8. februara naredne godine, a danas je objaveljno da će fudbaeri Srbije biti svrstani u četvrti šešir zajedno sa Izraelom, Bosnom i Hercegovinom i Škotskom.

Kada se pogledaju sastavi ostalih šešira, jasno je da će fudbaleri Srbije imati izuzetno težak posao.

U prvom šeširu nalaze se Španija, Hrvatska, Italija i Holandija. U drugom su Danska, Portugalija, Mađarska i Belgija, a u trećem Švajcarska, Nemačka, Poljska i Francuska.

Kakav god da bude ishod žreba, jasno je da će fudbaleri Srbije imait veoma kompleksan posao kako bi se plasirali u četvrtfinale. S obzirom na okolnosti, možda bi grupa sa Italijom, Mađarskom i Poljskom za „orlove“ bila najpodnošljivija, mada je i to relativna stvar.

Srbija je u prethodnom izdanju Lige nacija bila član B divizije, a skok je izborila sa 13 bodova, kao lider grupe sa Švedskom, Norveškom i Slovenijom.

Aleksandar Mitrović je uz Erlinga Halanda sa šest pogodaka bio najbolji strelac B divizije.

Titulu brane Španci koji su 18. juna ove godine bili bolji u finalu od Hrvatske na penale, dok je Italija savladala Holandiju u borbi za treće mesto.

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari