Svetski kup u Fort Beningu: Još jedno srebro za Zoranu Arunović 1Foto: SSS

Zorana Arunović danas osvojenim srebrom, drugom medaljom na Svetskom kupu u Fort Beningu, nastavlja niz uspeha u ovosezonskoj seriji svetskih kupova, saopštio je Streljački savez Srbije (SSS).

Srpska reprezentativka je osvojila srebrnu medalju vazdušnim pištoljem četvrtog dana trećeg Svetskog kupa u 2018, u Fort Beningu. To joj je drugo odličje na turniru, posle srebra malokalibarskim pištoljem, osvojenog u četvrtak, a ukupno četvrta medalja u Svetskom kupu 2018. Na turniru u Čangvonu, pre dve nedelje, osvojila je bronze u pojedinačnoj konkurenciji vazdušnim pištoljem i u miksu sa Damirom Mikecom

U finalu je danas gađala i Bobana Momčilović Veličković i zauzela sedmo mesto.

Zorana Arunović se od početka finala, u kome je samo Srbija imala dve predstavnice, nalazila u borbi za medalje. Samo je u jednom trenutku skliznula na četvrto mesto, ali brzo se vratila na drugu poziciju na kojoj je ostala do kraja. Pobedila je Grkinja Ana Korakaki, koja je u četvrtak, kada je Zorana osvojila srebro MK pištoljem, bila treća.

Zorana Arunović je zauzela treće, a Bobana Momčilović Veličković četvrto mesto u kvalifikacijama sa po 576 krugova. Blistala je Ana Korakaki, koja je „ubila“ 587 krugova, četiri više od dosadašnjeg svetskog rekorda osnovnog dela, koji je od Evropskog prvenstva u Đeru držala Ukrajinka Olena Kostevič.

Vazdušni pištolj, žene: 1 Ana Korakaki (Grčka) 243,7, 2. Zorana Arunović (Srbija) 240,1, 3. Pim-On Klaisuban (Tajland) 219,1, 4. Ksiođing Đi (Kina) 199,0, 5. Žoana Kastelao (Portugal) 176,2, 6. Nino Salukvadze (Gruzija) 155,2, 7. Bobana Momčilović Veličković (Srbija) 135,3, 8. Ai Ven Ju (Kineski Tajpeh) 116,0. Kvalifikacije: 1. Korakaki 587 (svetski rekord kvalifikacija), 2. Ju 578, 3. Arunović 576, 4. Momčilović Veličković 576… Za finale 572. Ukupno 44 takmičarke.


Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari