Srpska kaznena ekspedicija ide na Tajland: Kao na ringišpilu 1EPA-EFE/Grzegorz Michalowski

Tijana Bošković i ekipa žele i osmu pobedu na Svetskom prvenstvu u odbojci.

Orlice su i teoretski obezbedile prolazak u četvrtfinale taimičenja u Poljskoj i Holandiji, ali ne žele da kvare učinak, kao jedina neporažena reprezentacija i branilac planetarne titule iz 2018. godine.

Mada takva terenska dominacija ume da bude mač sa dve oštrice, jer lako odvede u euforiju, prepotenciju, opuštanje i kiksiranje, Danijele Santareli i njegova ekipa uspevaju da zadrže pobednički niz.

I žarko žele da ga produže u pretposlednjoj utakmici druge faze SP, 7. oktobra protiv odgovarajuće selekcije Tajlanda, na meču u Lođu (15.00). Te da se usput revanširaju za poraz u ovogodišnjoj Ligi nacija (2:3).

„Sve ove pobede dokazuju naš timski kvalitet, jer je mnogo devojaka dalo doprinos sjajnom rezultatskom nizu na prvenstvu. Nastavljamo sa istom motivacijom i koncentracijom. Nismo još ništa osvojile“, svesna je i ponosna Mina Popović.

Dueli sa Tajlanđankama neretko odu u peti set, pa niko među izabranicama Italijana Danijelea Santarelija ne očekuje da će se dobro poznate rivalke predati bez ispaljenog metka. Bez obzira što su u drugoj fazi ovog SP oba puta lako položile oružje.

„Imaćemo posla sa tipičnom azijskom odbojkom. Igračice im nisu visoke, ali su zato brze i udaraju sa svih strana. Kao da se vrtimo na ringišpilu kada igramo sa njima. To, opet nema veze sa našim ambicijama“, ističe naša srednja blokerka pred osmi nastup na šampionatu.

Prethodno su srpske odbojkašice savladale Kazahstan, Bugarsku, Kanadu, Nemačku, Sjedinjene Američke Države, Poljsku i Dominikansku Republiku. Izgubivši samo dva seta, ukupno.

Na prethodnom SP, u Japanu, Srbija je uzela zlato u finalnom okršaju sa Italijom, dok je Tajland završio kao 13. u konkurenciji 24 reprezentacije.

 

 

 

 

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari