Srpski teniseri odradili su posao bez greške četvrtog dana Australian Opena. Novak Đoković, Ana Ivanović i Janko Tipsarević izlazili su jedno za drugim na terene Melburna i redom ih napuštali podignutih ruku i sa osmehom na licu. Prvo je treću rundu još jednom više nego ubedljivom partijom izborio Novak Đoković.

Srpski teniseri odradili su posao bez greške četvrtog dana Australian Opena. Novak Đoković, Ana Ivanović i Janko Tipsarević izlazili su jedno za drugim na terene Melburna i redom ih napuštali podignutih ruku i sa osmehom na licu. Prvo je treću rundu još jednom više nego ubedljivom partijom izborio Novak Đoković. Treći nosilac na prvom Gren slemu sezone ni u duelu sa 70. teniserom sveta Simoneom Bolelijem iz Italije nije izgubio ni set- 3:0 (6:1, 6:2, 6:2). Protivnik Novaka Đokovića u narednom kolu biće 62. teniser na ATP lisi Sem Kviri iz SAD. Janko Tipsarević iznenadio je 25. nosioca na Otvorenom prvenstvu Australije Fernanda Verdaska iz Španije i pobedom od 3:0 (7:5, 7:6, 7:6) obezbedio meč protiv prvog reketa sveta Rodžera Federera. Posle relativno napornog duela sa Rumunkom Kirsteom u prvom kolu, Ana Ivanović je u meču druge runde najavila bolju formu, savladavši 40. igračicu sveta Tatjanu Garbin iz Italije – 2:0 (6:0, 6:3).

Jankovićeva u drugom kolu dubla, Tipsarević ispao

Jelena Janković plasirala se u drugo kolo Australijan opena u konkurenciji ženskih dublova, pošto je u paru sa Betani Matek iz SAD pobedila pete nosioce Natali Deši iz Francuske i Dinaru Safinu iz Rusije. Jankovićeva i Matekova su meč dobile sa 2:1 (6:3, 6:7, 6:4). Naredne protivnice srpske i američke teniserke biće Beloruskinje Olga Govorcova i Darija Kucova. Sa druge strane, Janko Tipsarević nije uspeo da se plasira u drugo kolo takmičenja dublova. Tipsarević u paru sa Nemcem Rajnerom Šitlerom, poražen je na startu takmičenja od južnoafričke kombinacije Džef Kuce – Vesli Mudi u dva seta – 6:3, 6:4.

Najbolji srpski teniser igrama u prve dve runde Australijan Opena pokazao je da je uspeo da se odmori od prošle sezone, koju je zbog iscrpljenosti završio razočaravajućim nastupom na Masters kupu.
– Osećam se dobro. Prošle godine sam imao dugu sezonu i u pauzi sam se trudio da se odmorim i dobro pripremim. Pre Otvorenog prvenstva Australije nisam učestvovao na turnirima i zato se fizički dobro osećam – rekao je Đoković i dodao da je veoma zadovoljan poslom koji je obavio u prva dva kola.
– Svako ko igra na grend slemu, iako ima 128 učesnika iz mnogo zemalja, ima poseban motiv da dobro odigra i pobedi. Uvek je opasno u prva dva ili tri meča na početku sezone.
Sa druge strane, Janko Tipsarević, koji je taj-brejkove u drugom i trećem setu dobio sa 7:3, plasmanom u treće kolo turnira u Melburnu ostvario je svoj najveći uspeh na Australian Openu, gde do sada nije prolazio dalje od druge runde takmičenja. Sada na putu još većeg uspeha stajaće mu po mnogima nepremostiva prepreka – Federer. Njih dvojica su jedini meč odigrali 2006. godine u duelu Dejvis kup reprezentacija Srbije i Crne Gore i Švajcarske. Federer je meč dobio sa 3:0 (6:3, 6:2, 6:2).
– Zaista sam mislio da će Verdasko da prođe dalje, pošto odlično igra. Ali Janko je u poslednjih nekoliko godina dosta napredovao – rekao je Federer posle ubedljive pobede nad 36. teniserom sveta Fabrisom Santorom iz Francuske – 3:0 (6:1, 6:2, 6:0).
– U našem prvom meču nisam imao problema. Naravno pomoglo mi je i što sam igrao pred švajcarskom publikom. Kasnije sam na Otvorenom prvenstvu SAD trenirao sa njim i zaista sam osetio da sa obe strane dobro udara lopticu – ocenio je Federer i dodao:
– Janko je odigrao neke zaista teške mečeve. Biće zanimljivo da vidimo kako će meč početi. Moglo bi da bude opasno, pošto je Tipsarević u poslednjih par godina pobedio neke zaista dobre igrače.
Ana Ivanović u trećem kolu očekuje meč protiv Slovenke Katarine Srebotnik, 25. nosioca. Srpska teniserka je sa Srebotnikovom, koja je u drugom kolu bila bolja od Anastasije Rodionove (6:4, 6:1), do sada odigrala tri meča i sva tri dobila, uključujući i jedini ovogodišnji, u četvrtfinalu turnira u Sidneju. Do ovog duela Ivanovićeva je došla veoma lako. Tatjana Garbinova samo na trenutke uspela je da pruži otpor našoj teniserki. Zapravo, Ivanovićeva je ubedljivo osvojila prvih deset gemova, da bi tek u finišu meča Italijanki prepustila tri gema.
– Sve je sjajno funkcionisalo, iako sam bila malo nervozna. Ako nastavim da igram na ovom nivou, nadam se da ću ostvariti zaista dobar rezultat u Melburnu – rekla je Ivanovićeva po završetku meča.
Ana Ivanović, Novak Đoković i Janko Tipsarevic svoje mečeve trećeg kola igraće u noći između petka i subote, a petog dana takmičenja na Otvorenom prvenstvu Australije od srpskih predstavnika na teren će izaći Jelena Janković i Nenad Zimonjić. Jankovićeva, treći nosilac u Melburnu, igraće drugi meč dana na Rod Lejver Areni, a protivnica u trećem kolu singla biće joj Francuskinja Viržinija Razano, koja važi za 30. favorita. Zimonjić i Danijel Nestor će u drugom kolu dublova igrati protiv Austrijanaca Jirgena Melcera i Aleksandera Peje.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari