Srpski ski skakač: Nadam se prvim FIS bodovima 1Nikola Stevanović Foto: Podunavlje.info

Jedini reprezentativac Srbije u skijaškim skokovima, Nikola Stevanović (15), aktivno je odmarao nekoliko dana u rodnom Smederevu. Bila je to prilika da nam prenese svoje utiske o zimskoj sezoni koja je na izmaku, kao i o daljim planovima.

Treniram u Sloveniji i takmičim se u kategoriji FIS kupova, u kojoj su i seniori, ali i mlađi, sve generacije. Po veličini, u pitanju je takmičenje trećeg ranga u svetu. Ove godine sam zabeležio rezultate na takmičenjima u Rasbuhelu i Filahu, dva 75, 64. i 62. mesto.“

Rezultati, kao najmlađem debitantu na prvim zvaničnim takmičenjima bili su u drugom planu. Veliki uspeh je da se pod zastavom Srbije takmiči u sportu u kojem nikada nismo imali aspiracije, a ni takmičare. Ovih dana, u Smederevskoj tvrđavi naš mladi sugrađanin je obavljao kondicione treninge na atletskoj stazi u izgradnji, iako je bio na kratkom odmoru.

Treninge nastavljam od aprila, na plastici. Danas se vraćam u Sloveniju, možda ću odraditi još nekoliko treninga na zimskoj podlozi. Ove godine očekujem još nekoliko takmičenja u letnjoj sezoni. Počeću sa Filahom krajem maja, početkom juna. Ostaje mi da treniram i nastavim sa napretkom forme.“

Prvi veći odmor imaće u avgustu, a već u septembru počinje Državno prvenstvo Slovenije, praktično, startuje nova sezona, koja će našeg sugrađanina, nadamo se, naredne godine dovesti i do Kontinental kupa. On sve to ima u planu i radi postupno, trening po trening, takmičenje po takmičenje. Razgovor za Podunavlje.info je iskoristio da se zahvali svima koji su verovali u njegov talenat i rad, a na prvom mestu porodici.

Za mene je bio jako težak period, budući da sam sa ocem otišao u Sloveniju. Evo, mama mi ovde pomaže i svaki dan je sa mnom na kondicionom treningu. Podrška porodice mi je veoma važna“, naglasio je Stevanović.

Takođe, zahvalio se Hemofarmu, kako je rekao, bez kojih verovatno ništa od ovoga ne bi bilo moguće, kao i Skijaškom savezu Srbije, koji mu je omogućio da prvi put u ovoj sezoni nastupa pod zastavom Srbije.

Zahvalan sam svima koji su mi omogućili da se takmičim, a ja ću se odužiti rezultatima. Nadam se da ću ove godine zabeležiti prve FIS bodove, sledeće godine očekujem i veće rezultate, možda i medalje“, rekao je za Podunavlje.info Nikola Stevanović, prvi ski skakač iz naše zemlje na zvaničnom međunarodnom FIS takmičenju.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari