Srpski vaterpolisti lako protiv Francuske 1Foto: Tviter/ @WaterpoloSerbia

U drugom kolu završnog turnira Kupa Evrope, vaterpolo reprezentacija Srbije pobedila je večeras u Rijeci selekciju Francuske sa 13:2 (4:1, 1:1, 5:0, 3:0) i sutra će protiv Hrvatske igrati za prvo mesto u grupi i plasman u finale.

Duel protiv Francuza bila je prilika da se ekipa uigra i da se isprobaju neke varijante u napadu i u odbrani, jer je pobednik unapred bio poznat.

Uoči meča protiv Hrvatske ohrabruje izvanredna igra našeg tima u odbrani, a posebno impresionira podatak da smo se odbranili svih sedam puta sa igračem manje. Upravo taj segment igre mogao bi biti odlučujući u sutrašnjoj utakmici.

U prve dve četvrtine imali smo malo problema u napadu i lošu realizaciju igrača više, ali je u nastavku to izgledalo neuporedivo bolje i drugo poluvreme smo dobili sa 8:0.

Selektor Dejan Savić nije komentarisao većerašnju utakmicu, jer se praktično radilo o jačem treningu, a za sutra je najavio spektakl.

Poslednjih godina smo zaista veliki rivali i o vrednosti svetskog prvaka ne treba da trošim reči. Siguran sam da će biti odlična utakmica, nadam se fer i korektna. Mi jesmo veliki rivali, ali nismo neprijatelji i to treba da se zna.

Selektor reprezentacije Hrvatske, koja nas je prošle godine pobedila u polufinalu prvenstva sveta, Ivica Tucak takođe je najavio veliki meč.

Očekuje nas svetski vaterpolo klasik. Znamo ko nam je protivnik i daćemo i jedni i drugi sve od sebe, pa neka bude po onoj narodnoj – kom opanci, kom obojci, kazao je Tucak.

Igrač više: Srbija 14 (8), Francuska 7 (0). Peterci: Francuska 1 (0).

Srbija: G.Pijetlović, Mandić 1, V. Rašović, Drašović 1, Ćuk 2, D. Pijetlović 1, Lazić 1, Tomić, Jakšić 2, Filipović 2, Subotić 3, S. Rašović, B. Mitrović.

Francuska Garsum Sudaier, Olivon, Vernu, Knas, Deni, Verno, Izdinski 1, Marzuki 1, Dino, Vanpeperstat, Lepont, Fontani. (kraj) is 21:29

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari