Srpski vaterpolisti treći u Beogradu, pred EP u Splitu 1EPA-EFE/Zsolt Szigetvary HUNGARY OUT

Poslednjeg dana turnira „Srbija 2022“ savladana reprezentacija Francuske (13:7).

Za pobedu na generalnoj probi pred start šampionata Evrope, 29. avgusta, dovoljna je bila odlična igra u prve dve četvrtine (5:1, 3:0).

Kako je za to vreme, drastično podmlađeni, pobednik Olimpijskih igara 2016. godine i prošlog leta stekao nedostižnu prednost nije plaćen pad u igri tokom treće deonice (1:3).

Zadnjih osam mminuta pokazali su ko kosi a ko vodu nosi u vaterpolo svetu (4:3), pa je ostalo samo da se poređaju strelci među Delfinima: Marko Radulović (3 gola), Radomir Drašović, Sava Randjelović, Strahinja Rašović i Marko Stojanović (svi dali pod dva pogotka) .

Ispred izabranuka Dejana Savića završio je aktuelni svetski prvak, Italija (7 bodova), koja je u poslednjem kolu savladala Hrvatsku (12:9). Naše komšije su drugoplasirane (6), dok se posle Dušana Mandića i društva (4) nalaze se Francuzi (0).

Srpski vaterpolisti imaju odmor do srede, kada se putuje u Split na Evropsko prvenstvo, a selektor Dejan Savić će dan ranije saopštiti kojih 15 momaka vodi na zadnje od tri velika takmičenja ove sezone.

Ranije je Srbija osvojila peto mesto na Svetskom prvestvu u Budimpešti i ostvarila isti plasman na finalnom turniru Svetske lige u Strazburu.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari