Sablasno puste tribine i slaba igra protiv Hajduka nisu sprečili lidera šampionata da se revanšira Kuljanima za teške prolećne poraze i posle dva vezana remija krene u novu seriju pobeda – 2:1 (0:0).
Čitavih 50 minuta trebalo je crno-belima da pronađu put do mreže gostiju, koju je kao i uvek čuvalo više od pola Hajdukovog tima.

Sablasno puste tribine i slaba igra protiv Hajduka nisu sprečili lidera šampionata da se revanšira Kuljanima za teške prolećne poraze i posle dva vezana remija krene u novu seriju pobeda – 2:1 (0:0).
Čitavih 50 minuta trebalo je crno-belima da pronađu put do mreže gostiju, koju je kao i uvek čuvalo više od pola Hajdukovog tima. Čvrst i zatvoren rival, očigledan umor reprezentativaca i odsustvo navijačke podrške otupeli su domaćinov napad.
Bez opasnih prodora po boku i povezane igre kroz sredinu, sa mnogo grešaka u distribuciji lopte veznog reda, crno-beli su u prvom poluvremenu retko dolazili u tzv. stoprocentne šanse, kakvih je inače uvek pregršt na njihovim mečevima. U nekoliko navrata nisu imali ni dovoljno sreće. Šut Tošića u prvim sekundama susreta završio je na stativi, dok je Moreirin projektil u 45. minutu zaustavila prečka. A gde su „ćorci“ tu je i nervoza. Na sreću Đukićevih izabranika bez posledica, jer su Božović i Rnić u 12. minutu zajedničkim snagama sprečili Komazeca da najbolju priliku gostiju pretvori u vođstvo sezonama jednog od nejnezgodnijih protivnika „parnog valjka“.
U nastavku drugačija priča. Tačnije rečeno u prvih 20-ak minuta, koliko je potrajala Partizanova ofanziva prema Đuričićevom golu. Promena pristupa donela je rezultat već u 49. minutu, kada je (i juče) sveprisutna „zlatna koka“ kluba iz Humske Stevan Jovetić iz slobodnog udarca prekratio mučenje svoje ekipe. Jedan od najtraženijih mladih igrača Evrope dobro je opalio po lopti, a neoprezni golman Kuljana dozvolio da mu se promigolji između nogu. Drugi pogodak bio je još lepši, a delo je rezerviste Đorđa Lazića, koji je sjajno prihvatio Jovetićevu asistenciju i snažnim udarcem sa 18 metara loptu poslao u gornji desni ugao (63). Pošto su prokockali još nekoliko prilika za ubedljiviju pobedu, Rukavina i društvo su se opustili, a Hajduk ih kaznio. Goran Habenšus pribrano je i efektno odreagovao na odbijenu loptu u visini šesnaesterca (85) i uneo pometnju u redove Partizana, koji ipak uspeva da sačuva važan trijumf.
MIROSLAV ĐUKIĆ, trener Partizana: Očekivano teška utakmica protiv vrlo čvrstog i iz kontranapada veoma opsanog protivnika. Nismo na vreme iskoristili šanse posle čega se ekipa unervozila, ali su nam rani golovi u nastavku doneli planirane bodove. A oni su najvažniji.
RANKO DELIĆ, trener Hajduka: Zaslužena pobeda Partizana. U prvom poluvremenu smo mu bili ravnopravan protivnik, ali su nas presekli golovi u nastavku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari