Šta će biti sa Lojdom? 1Foto: Starsport

Košarkaši Mege uspeli su u polufinalu plej-ofa Superlige da maksimalno materijalizuju neigranje Rašona Tomasa, Vila Mozlija i Treja Dreksela za Partizan.

Nakon istorijskog plasmana u finale domaćeg prvenstva, „ljubičasti“ bi mogli da budu daleko konkurentniji u borbi za titulu posle saznanja da Kori Volden sigurno neće igrati za Crvenu zvezdu do kraja serijala.

Problemi koje Amerikanac ima sa leđima daleko su složeniji (o čemu je Danas već pisao) i vrlo je moguće da će zahtevati i hiruršku intervenciju.

Ono što bi moglo trenera Dejana Radonjića dodatno da optereti pred početak finala (sreda, 9. jun, 20 časova) jeste pozicija Džordana Lojda, odnosno upitnost da li će zaigrati protiv Mege.

I laicima je jasno koliko su Volden i Lojd važni igrači u sistemu igre crnogorskog stručnjaka.

Voldena već više od mesec dana muče leđa; Amerikanac je išao i preko granice bola tokom polufinala i finala plej-ofa ABA lige, međutim nakon osvojene regionalne titule situacija se toliko pogoršala da terapije više nemaju efekat koji bi Voldenu omogućio da neometano trenira.

Po svemu sudeći, Amerkanac ima diskus herniju zbog čega crveno-beli sa njime, gotovo izvesno, neće produžiti saradnju za narednu sezonu.

Pozicija Džordana Lojda je nejasna; nakon osvojene titule u ABA ligi, njegovo učešće u plej-ofu Superlige postalo je upitno.

Najbolji individualac crveno-belih u tekućoj sezoni, krenuo je, po svemu sudeći, stopama nekih njegovih zemljaka, i generalno stranaca u taboru večitih rivala, svestan da je u Zvezdi napravio rapidan iskorak u karijeri i da mu igranje takmičenja težine Superlige više predstavlja luksuz i rizik nego bilo kakav benefit.

Sa ovosezonskom platom od 450.000 dolara, Lojd je trenutno u poziciji da od daleko bogatijih evroligaša može da dobije duplo više u narednoj takmičarskoj godini, odnosno da ima dovoljno manevra u pregovorima i sa klubovima u NBA.

Iako mu ugovor važi do kraja juna, tačnije zaključno sa završetkom Superlige, a s obzirom na to da je još uvek uz ekipu, mogućnost da Lojd „promeni ploču“ svakako postoji, mada je jasno da je Amerikanac mislima već daleko od Malog Kalemegdana.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari