Šta je danas na meniju: Pohovani Di Marija i golman Martinez sa pomfritom (FOTO) 1Foto: EPA-EFE/CRISTOBAL HERRERA-ULASHKEVICH

Fudbalska reprezentacija Argentine nije bila ni svetski prvak ni šampion Južne Amerike od Maradoninog doba, ali je na zalasku karijere njegovog istinskog naslednika Mesija postala i jedno i drugo.

Na kontinentalnom šampionatu, održanom u SAD, sačuvala je tron koji je zaposela pre dve godine, prvi put posle 1993.

Tada je jedan od najzaslužnijih za njen trijumf bio Anhel di Marija, strelac jedinog gola, najslađeg, jer je u finalu savladan večiti rival domaćin Brazil na Marakani.

Na Mundijalu potkraj 2022. takođe je zatresao mrežu na meču za trofej, protiv Francuske.

U Kataru se istakao i golman Emilijano Martinez, kome je pripalo priznanje Zlatna rukavica za najboljeg među divovima između stativa.

Upravo su njih dvojica kao junaci državnog tima na meniju jednog restorana u Buenos Airesu, koji je sa izloženim dresovima i drugim suvenirima i svojevrsni muzej reprezentacije.

Vlasnik taverne 46-godišnji Damijan Canoti pedantno je ispohovao njihove verne likove koji se gostima serviraju kao šnicle uz pomfrit.

 

Di Marija, 36-godišnji veteran, kome je utakmica s Kolumbijom u finalu u Majamiju bila poslednja u nacionalnoj selekciji, predstavljen je onako kako se raduje golovima – s prstima kojima pravi srce.

Inaće, njegov nadimak je kulinarski – Rezanci (El Fideo) – zbog vitke građe.

 

 

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari