Šta je neophodno Crvenoj zvezdi za proleće u Evropi? 1Foto: Pedja Milosavljevic/STARSPORT

Fudbaleri Crvene zvezde su pobedom nad Trabzonom (2:1) ostali u konkurenciji za plasman u nokaut fazu Lige Evrope ili bar Lige konferencija.

Ekipa Miloša Milojevića je trenutno na poslednjem mestu tabeleu grupe H pred poslednje, šesto kolo (3. novembar), ali i dalje imaju sve u svojim rukama.

Šampion Srbije ima šest bodova, baš koliko i Trabzonspor, uz istu gol razliku (+1), kao i indentičan međusobni skor.

Ferencvaroš ima deset bodova i osigurao je prvo mesto posle sinoćnjeg remija sa Monakom, koji je trenutno na drugom mestu sa sedam bodova.

Ukoliko su timovi izjednačeni na tabeli, najpre se računa međusobni skor, pa onda ukupna gol-razlika.

Zvezdi pobeda u Monaku u poslednjem kolu garantuje evropsko proleće (Ligu konferencije), ali ne i nokaut fazu Lige Evrope, pošto bi u tom slučaju bilo neophodno da Trabzonspor ne pobedi Ferencvaroš na svom terenu ili da pobedi, ali manjom razlikom nego što bi crveno-beli eventualno savladali francuski tim.

Sa nerešenim ishodom u Monaku Zvezda gubi svaku šansu za nokaut fazu Lige Evrope, a u tom slučaju bi se nadala porazu Trabzonspora od mađarskog šampiona, kako bi igrala bar Ligu konferencija.

Zvezda bi i u slučaju poraza mogla da ode u Ligu konferencija, ukoliko bi i Trabzon izgubio od Ferencvaroša – i to većom razlikom.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari