Stadion petoligaša iz Velikog Trnovca dobio reflektore 1Reflektori za fudbal noću u Velikom Trnovcu.Foto:FK Trnovac

Na stadionu Fudbalskog kluba „Trnovac“ iz najvećeg albanskog sela Veliki Trnovac u bujanovačkoj opštini postavljeni su reflektori za odigravanje noćnih utakmica.

Reflektori su postavljeni uz podršku bujanovačke opštine, ali i pozamašna finasijska sredstva koje ovaj klub dobija od fudbalera koji su poreklom iz ovog albanskog sela, a koji igraju u klubovima u Švajcarskoj, Švedskoj, na Kosovu i Metohiji, Makedoniji i Albaniji.

Interesantno je da se Fudbalski klub „Trnovac“ takmiči u Okružnoj ligi Pčinjskog okruga. Prethodne sezone bio je član Zone „Jug“ ali je klub nezadovoljan odnosom sudija prema klubu istupio iz takmičenja pa je odlukom nadležnih organa iz Fudbalskog saveza regiona Istočne Srbije (FSRIS) vraćen u najniži rang.

Svoju večernju premijeru pod reflektorima fudbaleri FK „Trnovac“ imali su u okviru „Dana dijaspore“ kada su odigrali revijalni meč sa „reprezentacijom“ iz dijaspore.

Za sada je neizvesno da li će nadležni u Fudbalskom savezu Pčinjskog okruga ovoj ekipi dozvoliti da u jesewem delu prvenstva Okružne lige svoje mečeve igraju pod reflektorima. Pored  superligaša Radnika iz Surdulice ovo je jedini klub na teritoriji sedam opština Pčinjskog koji sada poseduje uslove za odigravanje utakmica u večernjem terminu.

Pre postavljanja reflektora urađeno je sređivanje tribina, klupskih prostorija kao i terena, čime su stvoreni uslovi za odigravanje utakmica koje sasvim sigurno prevazile aktuelni rang u kome se klub takmiči.

Više vesti iz ovog grada čitajte na posebnom linku.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari