Dejan Stanković neće se kandidovati za predsednika Fudbalskog saveza Srbije, čime je stavljena tačka na višemesečnu medijsku sapunicu. „Sagi o Dekiju“ bi na obrtima i izmišljenim zapletima pozavideli i scenaristi popularnih indijskih, turskih i latinoameričkih serija koje, čak više nego u doba Kasandre, haraju domaćim kanalima.


„Vučić gura Stankovića“, „Deki vraća Mihu“, „Karadžić ne može da smeni ni ekonoma“, samo su neki od naslova kojima su se tabloidi utrkivali u borbi za čitaoce.

A situacija je bila više nego jednostavna. Stanković je nakratko, možda, razmišljao o karijeri fudbalskog funkcionera, ali se malo raspitao i ubrzo shvatio da u Srbiji, zasad, nema mesta za njegov postfudbalski angažman. Činjenica je da Karadžića i mnogo jači od Stankovića nisu ozbiljno uzdrmali u nameri da i dalje rukovodi FSS-om.

Slično je i u drugim savezima i klubovima gde mediji smenjuju one koji poput Karadžića čvrsto i sigurno sede u svojim foteljama. O odlasku Đurića sa mesta predsednika Fudbalskog kluba Partizan svakodnevno se spekuliše od trenutka kada je preuzeo ovu funkciju. Od tada je prošlo sedam godina, a svako ko je pokušao da ga ugrozi neslavno je završio (Aleksandar Stanojević, Mladen Krstajić, Albert Nađ, Ljubiša Tumbaković, Miroslav Bogićević…). Ipak, najzanimljivija i najneverovatnija maštarija plasirana je pre nekoliko dana, kada je objavljeno „saznanje“ da bivši košarkaš Dejan Bodiroga preuzima fudbalsku sekciju crno-belih.

Za razliku od predsednika i funkcionera, treneri su potrošna, kvarljiva, nestabilna i lako smenjiva „roba“, čime su idealni za novinarske kalkulacije i kombinacije.

Što se tiče Fudbalskog kluba Crvena zvezda, Milovan Rajevac i Aleksandar Janković su imena kojima se najčešće barata, kad god crveno-beli odigraju loše i automatski se zaljulja trenerska stolica. Simo Krunić i Marko Nikolić su takođe „već viđeni“ na Marakani, gde u realnosti Slaviša Stojanović ima snažnu podršku uprave.

U Humskoj je slična priča. Nikolić, Tumbaković, Mateus… Imenima nikad kraja.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari