Stanković: Možemo sve da nadoknadimo 1foto: Srđan Stevanović /Starsport

„Sto godina“ fudbaleri Crvene zvezde nisu u minusu dočekali prolećni deo prvenstva, a kako ta razlika od pet bodova u srpskoj Superligi ima veću vrednost nego u mnogim drugim prvenstvima, četvorostruki uzastopni šampion nema previše manevarskog prostora, tj. prava na nove rezultatske kikseve.

U preostalih devet kola i sedam plej-of krugova jurnjave za večitim rivalom Partizanom. Od subotnjeg beogradskog derbija sa Čukaričkim.

– Rano je da pričamo o tome da li je moguće ostvariti 16 pobeda u nizu, ali jasno je da nemamo pravo na kiks… Svaki navijač Zvezde bi trebalo da se prepozna na terenu sledećih meseci. Moramo da budemo pravi, jeste teško, pet bodova je mnogo kod nas, ali nije nemoguće. Ja verujem da igrači mogu da nadoknade – zvuči vrlo samouvereno šef stručnog štaba crveno-belih Dejan Stanković, iako je sa ekipom u prvom delu sezone „potpisao“ tri remija i jedan poraz, pored 17 trijumfa.

Eventualna odbrana titule ne bi samo produbila jaz između večitih rivala u broju osvojenih šampionskih naslova nego bi nekadašnjem evropskom i svetskom prvaku možda donela i povlašćen status u svim rundama kvalifikacija za Ligu šampiona.

– Odradili smo dobre pripreme, sa tog aspekta su momci 200 odsto spremni. U glavi i fizički. Svaka utakmica je kao finale. Nemamo šta da izgubimo – rekao je Stanković.

Da bi poduprli zamišljenu misiju, čelnici kluba su mu doveli još dvojicu stranaca – napadača Ohija Omoidžuanfoa i beka Kristijana Pičinija, sa značajnim evropskim iskustvom – kao i vezistu Nemanju Motiku, u šta je, što za obeštećenje (člana mlade selekcije Srbije) što za plate, izdvojeno više miliona evra. Ohija su golovi još na pripremama izbacili u prvi plan, pa se očekuje da velika očekivanja potvrdi tamo gde je to mnogo važnije.

– Momak je iskusan, odlično se kreće, prepoznaje igru, spreman je da se žrtvuje za tim. Dobili smo veliko pojačanje, iako je i Pavkov tu. Ja sam uvek za Pavkova. Nikada se ne zna kada će i koliko biti potreban, da li od početka ili da uđe – hvali oba špica Stanković.

I Čukarički je imao jakog aduta u špicu, međutim Đorđe Jovanović je nedavno prešao u Makabi iz Tel Aviva. A njegovo mesto preuzeo je Aganspahić iz Novog Pazara.

– To je iskusan potez uprave Čukaričkog. Špica koji je otišao zamenili su napadačem sa iskustvom. On igra dugo našu Ligu, mada Čukarički ima i mladog Rakonjca, momka sa lepom perspektivom. Ne znam ko će da igra od njih dvojice. Gledali smo ih protiv Dinama iz Kijeva i videli mnogo lepih stvari. Sale radi odličan posao, dobili su neke automatizme. Mada mi igramo kod kuće i ne možemo da razmišljamo o drugom ishodu osim pobede. Bićemo spremni za svaki minut meča – obećava Stanković, koji na raspolaganju ima sve bitne prvotimce, a njima stalno ponavlja „džaba nečiji kiks, ako mi nismo pravi“.

Saša Ilić: Probaćemo da igramo

– Utakmice protiv Crvene zvezde i Partizana pružaju mojim momcima priliku da pokažu karakter. Naš rival ima izuzetno kvalitetan sastav, popunjen na svim pozicijama, sa daleko većim budžetom, pa i ambicijama od Čukaričkog. Sjajno su vođeni, moj kolega Dejan Stanković radi odličan posao, vidi se to i po rezultatima postignutim u Evropi… Probaćemo da igramo fudbal, nadmećemo se i da pružimo svoj maksimum. Nadamo se da i Crvena zvezda neće imati baš svoj dan protiv nas, za uspeh u duelima protiv večitih rivala potrebna je i doza sreće – poručio je legendarni fudbaler Partizana, koji je trenerski debi protiv Zvezde imao već u drugom vođenju „brđana“, kada su poraženi na svom terenu (1:2).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari