Stanković: Neću da plačem 1Milan Pavkov foto: Srđan Stevanović /Starsport

Da je morao da ostane bez nekih startera pred večerašnji meč drugog kola Lige Evrope u Razgradu i dobio priliku da sam odabere njihova imena, trener Crvene zvezde Dejan Stanković sigurno ne bi „polomio kičmu“ tima brisanjem golmana Milana Borjana, Aleksandra Dragovića i Miloša Degenaka na pozicijama centralnih defanzivaca ni prvog strelca ekipe Aleksandra Kataija.

Ali, do juče stomačni a sada korona virus ne pitaju.

– Mogu da se ovde isplačem pred vama i kažem kako nam nedostaju četvorica lidera. Degenek, Dragović, Borjan i Katai su ozbiljni lideri. Svi znamo koliko nam znače. Međutim, siguran sam da će momci koje imam na raspolaganju odmeniti naše lidere. Željni su igre. Nadam se da nećemo imati više problema. Idemo – poručio je strateg crveno-belih pred put u komšiluk.

Ni rivalov nastup nije predvidjiv, s obzirom na ustaljenu praksu  korišćenja različitih sistema igre i njenih nosioca.

– Ludogorec je ekipa koja mnogo menja i rotira. Počev od formacije do igrača. Pokušaćemo da pročitamo utakmicu što pre budemo mogli, kako nas ne bi iznenadili. Videćemo šta su spremili već kada izađu sastavi. Znam da su imali neke probleme sa Despotovom i levim bekom… Međutim, kada dođe meč gledaš da izvučeš najbolje što možeš od onog što imaš na raspolaganju. Spremili smo na taktičkom treningu dve, tri varijante… Prema nekim parametrima oni su na nivou Brage. Nama je prva pobeda u grupi donela mir i stabilnost. Igraćemo protiv tima koji kao i Portugalci menja formaciju i dobro se „preliva“. Ali mi smo fizički i psihički spremni za sve.

Kliše rezonovanja sugerišu Zvezdinu glad za rezultatskom osvetom za poraz od domaćina u kvalifikacijama za Ligu šampiona 2016. godine, ali mladi stručnjak negira tu vrstu motivacije.

– Niko to nije pomenuo. Niti pričamo, niti razmišljamo o tome. Mnogo toga se promenilo i kod nas i kod njih. I Kanga se promenio nabolje, ali ne bih imao ništa protiv da mu lopta ponovo pređe preko noge…

Kao u priči o jednoj dobro i jednoj lošoj vesti, Borjana će morati da menja premalo korišćeni Milan Popović, uloga  nositelja odbrane preći će sa Dragovića i Degeneka na (pre)mladog Strahinju Erakovića i oscilacijama sklonog Radovana Pankova, a Kataija će probati da dubliraju svi igrači sredine terena, ali zato na teren mogu oporavljeni ofanzivac El Fardu Ben i strelac nekih važnih golova Milan Pavkov.

– Realno ću da sagledam stvari. Oni su dobri momci, iskreni. Reći će mi da li imaju snage i za koliko minuta. O Benu je suviše trošiti reči, mnogo toga je doneo klubu. Stabilan je. Pavkov se povredio kada je pokazao koliko je veliki. Ovo mu je proba da to dokaže.

Crveno-beli su sinoć otišli u Bugarsku pa neće odraditi trening na stadionu Ludogoreca.

– Nadam se da više neće biti problema. Ne znam ko će da bude kapiten. Prvo da vidim ko će da igra… – rekao je Stanković.

Koji tim nema probleme

Trener Ludogoreca Valdan Dambrauskas ne pravi famu oko kadrovskih problema gostiju.

– Crvena zvezda ima probleme, ali koji tim ih nema? Ne znam da li je to bolje ili lošije po nas, jer imaju sjajnu ekipu. Proveo sam mnogo vremena analizirajući Crvenu zvezdu. Želim da vidim drugačiji Ludogorec od onog u prethodne dve nedelje. Možda smo posle dobrih izdanja u kvalifikacijama za Ligu šampiona pokazali malu dozu arogancije i opuštenosti – rekao je Dambrauskas ovog puta lišen usluga kapitena Nedeljkova i brazilskih vezista Vandersona i Kaulija.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari