Stanković: Protiv TSC-a svašta može da bude 1foto: Srđan Stevanović /Starsport

U pohodu na duplu krunu, fudbalere Crvene zvezde sutra očekuje četvrtfinalni meč sa TSC-om na stadionu „Rajko Mitić“ (18.30). Dejan Stanković, trener crveno-belih, svestan je nepredvidivosti ekipe koju fino vodi Žarko Lazetić.

Aktuelna generacija Zvezde u prilici je da postane prva koja će odbraniti duplu-krunu posle 15 godina.

TSC je na oba ovosezonska međusobna susreta u Superligi vodio, periodično uspevao da nametne svoj stil igre, što je jasno upozorenje crveno-belima pred susret u sredu na nekadašnjoj Marakani.

„TSC želi da igra fudbal, a trener Lazetić forsira svoj stil gde god da radi. Svaka njegova ekipa ima identitet i tako će biti i sutra. Jedna utakmica se igra, „nokaut“ faza i svašta može da bude. Ne želimo kiks, već da dođemo do zacrtanog cilja u svakom takmičenju. Što se zdravstvenog biltena tiče, Borjan i Ivanić su dobro, obojica su odmarali, a jedini na koga ne mogu da računam je Pičini. On je počeo da trenira sa nama i očekujem ga brzo u pogonu“, naveo je trener Dejan Stanković.

Biće zanmiljivo videti na koji način će se publici u Beogradu predstaviti Mihailo Banjac, velika želja Crvene zvezde u dva prelazna roka.

„Gledaćemo da se mi nametnemo, nećemo razmišljati o pojedincima iz TSC-a. Želimo da sve zavisi od nas, kao što to prikazujemo u poslednjih nekoliko utakmica gde se trudimo da nametnemo ritam ofanzivom i pritiskom na protivnika, te da svaku grešku rivala iskorisitmo“, istakao je trener Crvene zvezde.

Među zvezdašima se još uvek komentariše het-trik Aleksandra Kataija u Nišu. Zvzeda je slavila sa 5:1, a sjajni kreativac postigao je tri gola udarcima glavom.

„Ne treba trošiti reči na Kataija. Činjenica je da ekipa radi sjajan posao i da uvek „iskoči“ pojedinac. U Nišu je to bio Katai, čije kvalitete svi dobro znamo. Nekada gledamo da ga oslobodimo većeg defanzivnog posla, to funkcioniše za sada i želim mu da nastavi ovako“, srećan je Stanković zbog forme svog najkompletnijeg fudbalera.

Svestan je Stanković koliko bi nova dupla kruna značila klubu i navijačima.

„Voleo bih da se to desi. Imamo svaku priliku za to, s obzirom na to da smo vratili Zvezdu tamo gde pripada. Sutra imamo šansu da uđemo u polufinale i napravimo još jedan korak bliže trofeju. Uradićemo sve da odigramo maksimalan broj utakmica ove sezone“, poručio je šesf struke crveno-belih.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari