Stanković: Zvezda je veći klub od Makabija, mesto nam je u Ligi šampiona 1Foto: Starsport

Trener Crvene zvezde Dejan Stanković rekao je da njegova ekipa zaslužuje da igra u Ligi šampiona najavljujući revanš utakmicu protiv Makabija u plej-ofu za plasman u grupnu fazu ovog takmičenja. Meč se igra u utorak od 21.00 na stadionu „Rajko Mitić“, a u prvoj utakmici, koja je odigrana pre sedam dana u Haifi, izraelski šampion je pobedio rezultatom 3:2.

Trener crveno-belih rekao je da je Crvena zvezda „za dva pedlja“ veći klub od Makabija, ali da eventualan neuspeh u ovom dvomeču neće predstavljati katastrofu.

Fudbal će se igrati i dalje i u Crvenoj zvezdi i u Makabiju, neće sigurno stati posle ove utakmice. Jesu u prednosti za pogodak, mi smo tamo pokazali mane, ali u Beogradu ćemo pokazati vrline. Ne znam da li je neko pomenuo reč katastrofa. Neko će drugi da proceni da li je Crvena zvezda na pravom putu. Ja sam na raspolaganju šta god odluči klub, i kako god se izjasne navijači“, rekao je Dejan Stanković.

On je dodao da je Crvena zvezda veći klub od Makabija i da joj je mesto u Ligi šampiona.

Ne znam na koju kartu će oni ida igraju. Niko još nije ovde pomenuo reč katastrofa. Znam samo da smo za dva pedlja veći klub od Makabija i da nam je mesto u Ligi šampiona. Mogu da budem srećan što posle 20 godina igram jednu ovakvu utakmicu kao trener Crvene zvezde. Bio je Kajzerlasutern, Barselona. Sada će ponovo da bude pun stadion“.

Stanković je objasnio da neće tražiti od svojih igrača da igraju oprezno.

Na meni je da nađem ravnotežu. Znam da publika tera u ovakvim situacijama ekipu da napada. Ali ne smemo da krenemo svi u napad i ostavimo auto-put. Sigurno je da neće biti opuštanja, čak je možda bolje što jurimo gol zaostatka nego da je 2:2. Samo je potrebno da imamo balans između napada i odbrane“.

Makabi je u prvom meču bio mnogo agresivniji u sredini terena, što mu je donelo tri gola i pobedu.

Sutra ćemo dobiti sve odgovore. Mogli smo bolje da odgovorimo na njihovu agresivnost. Protiv Pjunika smo dobijali nepotrebne kartona, a istorijski meč smo odigrali bez javne opomene. Nismo uzeli nijednu drugu loptu, lako su nas spuštali u nisku zonu. Bilo je mnogo nepažnje kod tih golova. Nisu nas iznenadili, zato što smo videli da rotiraju 13 igrača u startnoj postavi“.

Stanković smatra da njegov tim ima veliku prednost u odnosu na svakog rivala kad igra na svom stadionu.

Svi znamo šta dobijamo sutra. Šalio sam se sa igračima, pričao neke anegdote… Uvek kažem neka Marakana izjednači, a mi ćemo se potruditi da pobedimo“.

Trener Crvene zvezde pozvao je navijače da, uprkos lošem vremenu, ispune tribine stadiona „Rajko Mitić“.

Nadam se da ćemo obojiti stadion u crveno-belo. Čujem da će biti kiša, ali uvek može da se obuče crveni ili beli duks, ili trenerka. Neće Marakana njih uplašiti, ali oni moraju da znaju da će poslati jače igrače Crvene zvezde na njih“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari