Stanojević: Čeka nas eliminacioni meč, ulazimo sa najjačim timom 1Foto: STARSPORT

Trener fudbalera Partizana Aleksandar Stanojević rekao je danas da njegovu ekipu očekuje eliminacioni meč u Kupu Srbije posle kojeg nema „popravnog“, kao i da će najjači tim izaći na teren protiv Loznice.

„Sutra nas očekuje eliminacioni meč u Kupu. Svi znamo da nema popravnog, tako da maksimalno ulazimo sa najjačim timom. Od povređenih igrača samo Jojić (Miloš) nije spreman. Ostali imaju sitne probleme, ali su spremni, tako da izlazimo u najjačem mogućem timu“, rekao je Stanojević na konferenciji za medije.

Fudbaleri Partizana dočekaće u sredu ekipu Loznice u meču četvrtfinala Kupa Srbije.

Partizan je drugi na tabeli Super lige Srbije sa 78 bodova, koliko ima i vodeća Crvena zvezda, dok se Loznica takmiči u Prvoj ligi, gde zauzima sedmo mesto.

Stanojević je dodao da su analizirali narednog rivala, odgledavši sve njihove mečeve u Prvoj ligi u drugom delu sezone.

„Izbacili su dva superligaša u Kupu (Radnik i Čukarički), ove ostale prvenstvene smo odgledali, tako da smo dobro upoznati. Igraju na više načina, 3-4-3 ili 4-3-3. Videćemo menjaju sisteme, ali spremni smo na sve. Ozbiljno smo ušli u pripremu“, rekao je on.

Trener crno-belih nije želeo da govori o protivničkim igračima, ali je rekao da je njihov rival organizovana ekipa, koja je dosta brza u tranziciji.

On je rekao da će u toj utakmici možda igrati neko od bonus igrača, i da to nema veze da li to pravilo važi u Kupu.

„Možda ćemo rotirati, ali generalno ne razmišljamo hoće li biti bonusa ili neće, jer naši bonusi nekad zaslužuju da igraju“, dodao je on.

Stanojević je dodao da će utakmicu igrati i napadač Rikardo Gomeš.

Trener Partizana je istakao da je ekipi najvažnija titula u prvenstvu Srbije, ali da kako se bliži kraj sezone idu „jednu po jednu utakmicu“.

„Maksimalno smo fokusirani na ovu narednu, ne razmišljam u ovom trenutku o Čukaričkom“, rekao je on.

On je ocenio da se razlika između Super lige Srbije i Prve lige donekle smanjila, kao i da je pokazatelj i plasman Loznice u četvrtfinale.

Stanojević je istakao da kako se bliži kraj sezone, cilj postaje i osvajanje „duple krune“.

„Već ste u polufinalu ako pobedite sutra, ali već sam dosta puta rekao ništa ne može da zameni titulu ukoliko je ne uzmeš. Titula je sve, to sam mnogo puta do sada rekao“, ocenio je on.

Stanojević je rekao da se Aleksandar Miljković vratio treninzima posle povrede, da je Ljubomir Fejsa bolje, ali da će videti da li će oni igrati sutrašnji meč, dok Ivan Obradović još uvek nije spreman, od igrača koji su duže van terena.

Šef stručnog štaba Partizana je dodao da su igrači tokom sezone mnogo puta vežbali izvođenje jedanaesteraca, a da ovoga puta to neće biti slučaj.

„Znam tačno kako ko izvodi, imali smo mnogo utakmica u Evropi, milsim 16. Vežbali smo dosta puta, znam ko dobro šutira“, rekao je on.

Istakao je da je uvek za VAR sistem, ali da poštuje što u Kupu neće biti tog sistema, pošto su pravila takva od početka.

Stanojević je dodao da ne razmišlja o mogućim protivnicima u polufinalu.

„Iznenađenja su moguća u Kupu, ali smo samo na nas fokusirani“, ocenio je on.

On je ponovio da ekipa „ide korak po korak“, i da ne razmišlja o narednom prvenstvenom duelu.

„Dovoljno je vremena imamo četiri dana, igrali smo na svaka tri dana, sada je raspored mnogo lakši, niko ne može da bude umoran“, rekao je on.

Trener crno-belih je dodao da poštuje svakog protivnika, i da ne razmišlja o podizanju samopouzdanja igrača na ovoj utakmici.

„Trening, svakodnevni jak trening i svaka pobeda podižu samopouzdanje, tako da se neopterećujem sa tim“, zaključio je Stanojević.

Meč između Partizana i Loznice na programu je u sredu od 17.00.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari