Stanojević: Izlazimo u najjačem sastavu 1Foto: STARSPORT

Kao mnogo kvalitetniji i bolje rangiran od protivnika, Partizan u teoriji ne bi trebalo da ima problema u preskakanju Voždovca u nacionalnom Kupu i dopisivanju 16. recke u pobedonosnoj seriji (u svim takmičenjima), ali trener Aleksandar Stanojević ne bi da se igra vatrom.

Odnosno, eksperimentiše u današnjem duelu sa „zmajevima“, povremenom remetilačkom faktoru i klubu iz Humske i Crvenoj zvezdi.

– Kup je idealna prilika za naš najbolji sastav, nema prostora da kalkulišemo. Uvek samo najbolji u tom trenutku igraju, ali pravimo rotacije. U prvenstvu već imamo ideju da promenimo 3-4 igrača za meč sa Zlatiborom, ali za ovaj izlazimo u najjačem mogućem sastavu – uverava Stanojević, uz zadovoljstvo zbog oporavka Uroševića i Zdjelara od korona virusa, ali i opreznost u vezi brzine njihovog vraćanja među startere.

Stanojević ne žuri ni sa proslavom prolaza u sledeći krug takmičenja.

– Eliminaciona utakmica je i mi možemo mnogo da izgubimo time. Imali smo težak meču na „krovu“, pre toga je bilo 1:2 u Humskoj. Oni imaju kadrovskih problema u ovom periodu, ali izaći će rasterećeno, dok smo mi maksimalno fokusirani. Znamo šta Kup znači za Partizan.

Tako razmišlja i o mogućem duelu sa Zvezdom u polufinalu ili finalu Kupa Srbije.

– Možda se nećemo ni odmeriti. Možda oni ispadnu do tada, a možda i mi ispadnemo do tada. Kup je specifično takmičenje i možete da budete bolji, a da vas protivnik jednim udarcem pobedi i izbaci – opominje Stanojević.

Zvezda sa Mačvom

Crvena zvezda je danas trebalo da igra svoj Kup meč sa IMT-om, ali je izabrala, a Fudbalski savez dozvolio, da odradi zaostali prvenstveni meč sa Mačvom, od 19.10 na svom „Rajku Mitiću“.

Raspored četvrtfinala

TSC – Radnik       12.55

Spartak – Vojvodina        15.00

Partizan – Voždovac        17.05

IMT – Crvena zvezda       odloženo

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari