Stanojević nakon poraza Partizana: Nismo zaslužili da izgubimo od Genta 1foto: Starsport

Trener fudbalera Partizana Aleksandar Stanojević ocenio je da njegova ekipa večeras nije zaslužila da izgubi od Genta, prvu utakmicu u plej-ofu za Ligu konferencija, ali je rekao da crno-belima nedostaje karakter da budu bolji u završnici i postignu gol.

„Izgubili smo utakmicu koju nismo zaslužili da izgubimo prema svemu prikazanom. Otvorili smo utakmicu dosta dobro, sa dosta dobrim šansama. Posle toga smo imali par situcija da rešimo, nismo uspeli. Falilo nam je nešto da postignemo gol, falilo nam je da smo imali više karaktera u završnoj trećini da iz izglednih situacija budemo konkretniji“, rekao je Stanojević na konferenciji za novinare posle utakmice u Beogradu.

Fudbaleri Partizana izgubili su večeras na svom terenu u Beogradu od Genta 0:1, u prvoj utakmici plej-ofa za Ligu konferencija.

Jedini gol na praznom stadionu u Humskoj, postigao je Omri Gandelman u 16. minutu.
„Mislim da su momci dali maksimum, generalno su dobro igrali, ovakvu utakmicu sa dobrim protivnikom su izneli na dobar način“, dodao je Stanojević.

Upitan da li je optimista uoči revanša, Stanojević je odgovorio potvrdno.

„Naravno, drugačija utakmica će biti tamo, odličan su protivnik, njihov stadion, njihovi navijači. S obzirom koliko smo imali situacija, nadamo se. Ne možemo da pretimo i budemo nešto, ali imali smo 0:1 protiv Lugana gde nismo bili ovako opasni, ali smo opet pobedili u regularnom toku tada. Nadamo se“, rekao je trener crno-belih.

Upitan o tome što je tokom utakmice upućivao savete i pokazivao reakcije ka igračima, Stanojević je rekao da igrač uvek mora da bude na pravom mestu na terenu i da je pomoć navijača, koju njegova ekipa večeras nije imala, značajna.

„U mom prošlom mandatu imali smo veliki faktor, to su navijači, dali smo gol Sočiju u 90. minutu, to je pucalo sa svih strana, uterali smo loptu u gol, isto i protiv Santa Klare. Ako hoćeš da budeš deo Evrope i elite ne možeš samo da igraš dobro, moraš da uneseš loptu u gol. Ne interesuje me gde si, ako je lopta u 16 metara, ako je situacija, naravi faul, uđi u golmana, mora neko da bude tu, da pojede tu loptu“, rekao je on.

„U tom kontekstu kažem da nam fali ta vrsta karaktera da iznesemo to. Pobednik i šampion ne možeš da budeš ako nisi na pravom mestu. Moraš da si tu, to te čini pobednikom i šampionom, da si uvek tu. Ali da ne bude da stalno nešto kritikujem, ne mogu da grešim dušu, eto to nam je falilo“, dodao je trener Partizana.

Utakmica je igrana bez publike zbog kazne Evropske fudbalske unije (Uefa) koju je Partizan dobio zbog nesportskog ponašanja navijača na utakmici protiv Lugana.

„Ne znam da li bismo prošli da su oni bili tu, ali nosili bi nas kroz ove šanse stvorili bismo još tri, uneli bismo i njih i sve. Ali takva je situacija, ove godine se sve negde mučimo, u svakom smislu, ali tako je, kako je, žao mi je“, dodao je on.

Partizan je odložio dve poslednje utakmice u Super ligi zbog obaveza u kvalifikacijama, a Stanojević se izvinio protivnicima i rekao da on nije za odlaganje mečeva.

„Ja sam protivnik toga, izvinjavam se klubovima, nije korektno da ih ubacujete u kontraritam da igraju sredom i subotom. Imali smo realan problem, veštačka trava i 120 minuta utakmice u Tunu, pod injekcijama smo imali šest, sedam povređenih igrača. Mnogo utakmica smo odigrali, ali mi smo Partizan, imamo 30 igrača koji trebaju da iznesu to“, rekao je on.

„Ja nisam bio za to. Klub je rekao da je to interes kluba i srpskog fudbala, da ne možemo da rizikujemo nego da uložimo svu energiju. Izvinjavam se, nemaju oni kadar da igraju sreda-subota, mi imamo i žao mi je zbog toga. Ali gledali smo neke više interese, imamo pritisak da igramo Evropu iz 1.000 razloga i dogovorili smo se da bude tako“, dodao je Stanojević.

Upitan je da li ekipa ima snagu i kondiciju da i u Belgiji odigra produžetke.

„Nadamo se, u Tunu nismo odustajali, ali opet nam nešto fali za nešto veće. U Gentu će biti teže. Ali moramo, ako smo sad mogli da stvorimo neke šanse, moramo to da probamo da uradimo i tamo. Verujemo, ja verujem, jer videli smo danas da možemo da uradimo nešto“, naveo je.

Ako ne prođe Gent, Partizan bi mogao da postane jedina ekipa koja je u istoj sezoni eliminisana iz kvalifikacija za tri takmičenja – Ligu šampiona, Ligu Evropa i Ligu konferencija.

Stanojević je rekao da o tome ne razmišlja, ali da je ekipa imala teške protivnike, koji igraju u jačim ligama od srpske lige, ali i da nije imala ni sreće na žrebu.

Upitan je o igri Mateusa Saldanje, za koga se spekuliše da bi mogao da napusti klub ovog leta.

„Za razliku od Lugana gde je bio bezopasan i dezorijentisan, danas je bio opasan. Kad napadač ima šanse, ja sam zadovoljan. On je bio opasan i u šansama, to je za mene dobra stvar. Ima izvanrednu završnicu, odavno nisam video da igrač tako završava pas. Ne mogu da mu zamerim, makar je bio u dve ozbiljne šanse, nije bio loš, ne mogu da grešim dušu“, rekao je Stanojević.

Revanš utakmica igra se naredne srede u Belgiji.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari