Stanojević pred Dinamo iz Kijeva: Važno da ostanemo u aktivnom rezultatu pred revanš u Beogradu 1Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport

Trener fudbalera Partizana Aleksandar Stanojević izjavio je, uoči duela sa Dinamom iz Kijeva u drugom kolu kvalifikacija za Ligu šampiona, da je važno da ostanu u aktivnom rezultatu pred revanš u Beogradu.

„Svaki aktivan rezultat koji možete na svom terenu da vratite, poništite i stavite u pozitivno je za mene pozitivan. Videćemo kada se utakmica završi. Nekada možete da imate loš rezultat, ali da budete svesni da možete da prođete“, rekao je Stanojević novinarima u poljskom Lubinu, gde se igra meč u utorak od 20 sati.

Kijevski Dinamo biće domaćin Partizanu sutra u Lubinu, jer zbog ratnog stanja ne igra utakmice u Ukrajini, a revanš je na programu u sredu, 31. jula u Beogradu, takođe od 20 sati.

Stanojević navodi da će Partizan igrati protiv velikog i dobrog tima, ali da sa velikom motivacijom ulaze u utakmicu, sa željom da „probaju da naprave nešto“.

„Oni su izuzetno fizički dominantna ekipa, dosta brza i direktna, tehnički kvalitetna. Ima i određenih mana, ali to ćemo pričati sa svojim igračima. Generalno, očekuje nas dosta intenzivna utakmica, dosta njihovih igrača završava u protivničkih 16 metara, tako da moramo obratiti pažnju i biti koncentrisani sve vreme“, kazao je trener crno-belih.

Naveo je i da nema dilema ko će započeti utakmicu protiv Kijevljana, i da je sastav poznat još od juče.

„Juče smo ga uredili definitivno. U utakmicu ulazimo sa jasnom slikom šta želimo“, dodao je Stanojević, dodajući da može da računa na sve igrače, uključujući i Gajasa Zahida.

Naveo je i da je utakmica protiv Dinama potpuno drugačijeg profila od utakmice protiv kruševačkog Napretka, koju je Partizan pobedio 1:0, i da se ne mogu vući paralele između njih.

„Više smo se fokusirali na Dinamo, ne toliko na utakmicu sa Napretkom, tako da pokušavamo da se prebacimo na drugi ritam utakmice i na drugačiji kvalitet“, kazao je Stanojević.

Kapiten Partizana Svetozar Marković kazao je da je tim srećan što „posle toliko godina“ igra kvalifikacije za Ligu šampiona.

„Očekuje nas veoma kvalitetan protivnik, ali na nama je da se još danas maksimalno pripremimo za sutrašnju utakmicu i da prođemo u sledeću fazu“, kazao je Marković.

Naveo je i da Dinamo ima veoma kvalitetne pojedince, i da je tim već razgovarao i analizirao kako da ih zaustavi.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari