Stef Kari razmontirao Houkse 1Foto: EPA-EFE/JOHN G. MABANGLO

Golden Stejt je nastavio sa ubedljivim partijama; Atlanta je bila samo „sparing partner“ Voriorsima u San Francisku (127:113) posmatrajući simultanku izvanrednog Stefa Karija koji je Houkse ispratio sa 50 ubačenih poena.

Nastavio je Golden Stejt sa izvanrednim partijama; uspeo je da kod kuće trijumfuje deveti put u sezoni i tako sa samo jednim porazom podeblja lidersko mesto u Zapadnoj konferenciji.

U meću u kome je zbirno ubačeno 240 poena, sam Kari dao je čak 50. Najbolji šuter današnjice bio je fantastičan u drugom poluvremenu u kome su Voriorsi napravili rezultatski preokret i na kraju manirski trijumfovali.

Kari je pogodio čak devet trojki (9/19 za tri) a ostvario je i deset asistencija. Atlanta je tokom druge deonice u par navrata vodila i sa 15 razlike, a na kraju treće deonice domaćin je imao plus 17 na svom kontu.

Potpuno u senci maestralne Karijeve partije ostao je duel dvojice srpskih reprezentativaca. U pobedničkom sastavu Nemanja Bjelica je doprineo trijumfu sa sedam poena i dva skoka za 13 minuta igre. Inače, Bjelica je imao stoodstotan šut: 2/2 iz igre, 1/1 za tri poena i 2/2 sa linije bacanja.

Bogdan Bogdanović je meč završio sa 17 poena, skokom i dve asistencije. Šutirao je tačno 50 odsto: 7/14 iz igre, od toga 3/8 za trojku.

Na poraženoj strani je najefikasniji bio Trej Jang sa 28 poena.

Igrao je i Boban Marjanović, dobio je osam minuta u pobedi Dalasa nad Nju Orleansom – 108:92.

Srpski centar je dobio priliku u poslednjoj četvrtini, kada je Dalas imao sigurno vođstvo i stigao je da ubaci četiri poena uz jednu asistenciju. Igrač utakmice bio je Luka Dončić, koji je predvodio Mavse sa 25 poena.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari