Španci se plaše da će im Srbija oteti Stefana Bajčetića 1Foto: EPA-EFE/Tim Keeton EDITORIAL USE ONLY.

Stefan Bajčetić zacementirao je mesto u veznom redu Liverpula i otkrovljenje je sezone u najkvalitetnoj fudbalskoj ligi na svetu – Premijer ligi.

Njegov napredak u igri privukao je pažnju i selektora Španije Luisa de la Fuentea, koji će ga gledati na nekoj od narednih utakmica koju Liverpul bude igrao na „Enfildu“.

Stefan je rođen u Vigu 22. oktobra 2004. godine, a sin je bivšeg fudbalera Crvene zvezde Srđana Bajčetića koji se kao i selektor „Orlova“ Dragan Stojković i dalje nada da će talentovani fudbaler izabrati da igra za Srbiju.

Stefana Bajčetića Španci su ranije već pozivali u reprezentaciju do 18 godina koja je pod „dirigentskom palicom“ Pabla Ama, ujedno i prvog pomoćnika selektora A tima De la Fuentea, a izazov za tamošnji Fudbalski Savez je da vunderkind izabere da igra sa Španiju, piše madridski list AS.

Vrlo je moguće da će Bajčetiću stići poziv da debituje za A tim reprezentacije Španije na prvom narednom okupljanju koje će ujedno označiti i početak kvalifikacija za Evropsko prvenstvo 2024. godine u Nemačkoj, a koje Španija „otvara“ duelom protiv Norveške 25. marta.

U svakom slučaju, apsolutni prioritet u narednih mesec dana za Fudbalski Savez Španije je da Bajčetić izabere da igra za Španiju, a ne za Srbiju, dodaje AS.

Trenutno mladi igrač ima sezonu iz snova. Sa 18 godina, on je drugi najmlađi Španac koji je postigao gol u Premijer ligi, iza Seska Fabregasa.

Pored navedenog, za De la Fuentea je Bajčetić u nacionalnom timu strateška opcija jer Stefan može da igra na sredini terena, ali i na poziciji centralnog beka, što je pozicija na kojoj je igrao u nižim kategorijama Selte pre nego što su ga uočili skauti iz Liverpula i odveli ga u Englesku.

List AS piše da je Španija imala negativnih iskustava sa talentovanim fudbalerima u poslednje vreme i da strahuje da se isto ne dogodi i sa Bajčetićem.

Alehandro Garnačo (18) je rođen u Madridu, prošao je omladinsku školu Hetafea i Atletika, a sada je napadač Mančester junajteda i izabrao je da igra za reprezentaciju Argentine. Napadač Real Madrida Alvaro Rodrigez (18) rođen je u katalonskom Palamosu, a odlučio je da igra za selekciju Urugvaja. Niko Paz (18), ofanzivni vezista Real Madrida, rođen je na Tenerifama, a takođe je rešio da nosi dres Argentine.

Napadač Real Madrida Brahim Dijaz izrazio je želju da promeni fudbalsko državljanstvo i umesto za Španiju da igra za Maroko, a to je odavno uradio i Ašraf Hakimi, koji je rođen u Madridu, ali je prošao kroz sve omladinske selekcije Maroka.

Zato su sve oči u Španiji uprete u Stefana Bajčetića kako bi obukao dres „Crvene furije“, a ne „Orlova“.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari