Stefan Lazarević i Crvena zvezda blizu dogovora 1Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

U jeku dovođenja inostranih pojačanja, Crvena zvezda blizu dogovora sa Stefanom Lazarevićem u vezi sa potpisom novog ugovora.

Prema saznanjima Danasa, dvadeset sedmogodišnji košarkaš trebalo bi da potpiše sa crveno-belima trogodišnji ugovor po neuporedivo povoljnijim finansijskim uslovima.

Na osnovu starog sporazuma, Stefan Lazarević je bio među najslabije plaćenim igračima u Crvenoj zvezdi.

U prethodne dve sezone, nakon što je stigao iz FMP, košarkaš iz Batajnice pokazao je da može biti koristan na oba kraja terena i to u evroligaškoj konkurenciji.

Naročito defanzivno, Lazarević može da pokriva gotovo sve pozicije od dvojke do četvorke.

Iako mu šut nije veći kvalitet, u poslednjoj sezoni je dovoljno napredovao da može predstavljati opasnost iz takozvanih spot ap situacija.

Uostalom, u Evroligi je bio na solidnih 33 dosto uspešnosti sa distance. Korektno je obavljao zadatke predstavljajući timskog igrača i nekog ko je svestan svojih košarkaških limita.

Ponikao je u Crvenoj zvezdi, dok se u senirskoj konkurenciji prvo dokazivao u FMP iz Železnika.

Teška povreda kolena usporila je njegov košarkaški razvoj ali je predanim radom uspeo da se domogne prvog tima Crvene zvezde 2021.

Novi ugovor sa Zvezdom prethodno je potpisao Luka Mitrović, dok se posle godinu dana igračkog iskustva u moskovskom CSKA, u ekipu vratio Dejan Davidovac.

U međuvremenu, Zvezda je dovela brojna, uglavnom iskusna imena i igrače starije od 30 godina. Među njima su Miloš Teodosić, Adam Hanga, Šabaz Nejpir, Rokas Gedraitis kao i nešto mlađi Majk Tobi, Džoel Bolomboj i 24-godišnji Crnogorac Marko Simonović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari