Stefan Marković se vraća za Baskoniju, Luka Vildoza putuje na megdan bivšem klubu 1foto:ABA liga

Košarkašima Crvene zvezde prijala je iznenadna pauza, prouzrokovana zdravstvenim problemima njihovih kolega u Cedevita Olimpiji. Za prvi dupli program u Evroligi, crveno-beli će biti jači za Stefana Markovića, verovanto i Luku Vildozu.

Teške evroligaške izazove imaće košarkaši Crvene zvezde u sredu i petak.

Bolji otpor mogli bi da pruže uzdajući se i u činjenicu da će se saigračima pridružiti oporavljeni Stefan Marković, koji je u prvom kolu Evrolige, na gostovanju Efesu povredio prste na levoj šaci, što je uzrokovalo nešto kraću pauzu.

Popularni Pefi sigurno će biti u sastavu, prema saznanjima Danasa, a moguće je da će debi u crveno-belom dresu imati Luka Vildoza i to posle samo jednog zajedničkog treninga sa novim saigračima.

Argentinac će sigurno otputovati sa ekspedicijom crveno-belih, a zanimljivo je i to da će se na prvoj stanici susresti sa nekadašnjim rukovodiocima i saigračima iz Baskonije i to u svetlu osporavanja njegovog transfera u Zvezdu zbog nereščišćene situacije na relaciji Vildoza-Baskonija.

Baskijci traže izvesnu finansijsku kompenzaciju, pravdajući se da imaju postignut interni dogovor sa igračem pre nego što je aprila 2021. otišao u Njujork Nikse, koji je podrazumevao novčanu nadoknadu između kompenzacije koju daje NBA liga ( u tom trenutku 700.000 evra) i zamišljenog obeštećenja kluba iz Vitorije (dva miliona evra).

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari