Stefan Mitrović žali što će stadion u Humskoj biti prazan: Partizan se pomiče napred, na krilima je bolji od Silkeborga 1Foto: EPA-EFE/OLIVIER MATTHYS

U prvoj utakmici plej-ofa za fudbalsku Ligu konferencije, na praznom stadionu u Humskoj večeras (20.15 časova), poslednji bedem pred Partizanovim igračima držaće Stefan Mitrović (34), štoper belgijskog prvoligaša Genta.

Nekadašnji srpski reprezentativac, koji je Gentu pristupio prošle zime posle dve i po godine igranja u Hetafeu, smatra da su crno-beli zahtevniji protivnik od danskog Silkeborga, koga su Flamanci izbacili u prošlom kolu na produžetke pred svojom publikom.

„Partizan je individualno jači od Silkeborga. Bolji je na krilima i u igri jedan na jedan. Biće to težak meč, ali imamo šanse. Očigledno je da crno-beli još traže sebe, u tranziciji su. Došao im je novi trener pa za njim i mnogo novajlija. Primetno je da napreduju. U prošloj utakmici malo im je nedostajalo da izbace Lugano“, rekao je Mitrović za belgijske medije.

Stefan Mitrović žali što će stadion u Humskoj biti prazan: Partizan se pomiče napred, na krilima je bolji od Silkeborga 2
Foto: EPA-EFE/Zsolt Szigetvary

Half Genta žali što neće biti publike zbog još jedne kazne UEFA koju Partizan izdržava zbog svojih navijača.

„Rođen sam u Beogradu. Na tribinama bih sigurno imao svoju podršku. Ne smatram da je izostanak gledalaca prednost za nas. Šteta što ih neće biti, jer navijači u Beogradu prave sjajnu atmosferu, a i u Belgiji smo navikli da i u gostima igramo pred krcatim tribinama. Bili bismo spremni i za pun stadion“.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari