Stefan Peno karijeru nastavlja u Bilbau 1photo: Pedja Milosavljevic / STARSPORT)

Stigao je u litvanski Pirenaj sredinom novembra kao pozajmljen košarkaš berlinske Albe, međutim posle samo jedna utakmice Stefan Peno je spakovao stvari i preselio se na Pirinejsko poluostrvo. Naime, srspki plej igraće do kraja sezone u Bilbao Basketu, a trener će mu biti nekadašnji reprezentativac Španije Aleks Mumbru.

Nekada jedan od perspektivnijih plejmejkera u Evropi, pokušava da oživi karijeru posle teških povreda zbog kojih mu je napredak bio veoma usporen.

Bivši član mlađih reprezentativnih selekcija Srbije, u statusu povremenog senirskog člana „orlova“ stigao je u Bilbao kao zamena za povređenog Brazilca Rafe Luža, koji pak, ne bi trebalo duže da odsustvuje.

Stefan Peno je ove sezone odigrao samo jednu utakmicu za litvanski Pirenaj u kome je igrao kao pozajmljeni igrač Albe. Postigao je šest poena i imao četiri asistencije. U Španiji ipak znaju koliko je bio talentovan kada je preko B selekcije dogurao do prvog tima Barselone. Potom se preselio u Albu, tamo su počeli problemi sa povredama, pa je prošlu sezonu proveo u nemačkom klubu Rasta Vehta.

Bilbao Basket nije dobro počeo u ovoj sezoni, ali sa ranijim dolasicma Damijena Inglisa i Kajrija Tomasa, a sada i Stefana Pena, ekipa proslavljenog Aleksa Mumbrua trebalo bi da počne da beleži bolje rezultate.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari