Stekli se formalni uslovi da Rusija ima prvog srpskog fudbalera u reprezentaciji 1Foto: FK Soči

Half iz Ćuprije Ivan Miladinović (28) nedavno je dobio ruski pasoš, a Ruski fudbalski savez je u susret novoj sezoni doneo odluku da se on više ne računa kao legionar u domaćem fudbalu.

Miladinović je u Rusiju stigao pre pet godina posle jedne sezone u niškom Radničkom. Pristupio je Sočiju, koji je tada bio drugoligaš, ali se već za 2019/20. izborio za mesto u najboljem društvu. Dve godine zatim pripao mu je i naslov vicešampiona, iza neprikosnovenog Zenita.

Pošto je prethodno, 2020/21, zauzeo pet mesto, izašao je prvi put u Evropu, a u trećem kolu kvalifikacija za Ligu konferencije izbacio ga je Partizan. Nerešeno je bilo u obe utakmice (1:1 u Sočiju, 2:2 u Beogradu, a crno-beli prošli dalje na penale s 4:2). Baš u toj sezoni Miladinović je pozajmljen Nižnjem Novgorodu, takođe prvoligašu.

Soči, koji ima čast da igra na Olimpijskom stadionu sagrađenom za Zimske igre u istoimenom gradu 2014, u prošloj sezoni je bio deseti među 16 timova.

Miladinovićev menadžer Anton Sinkov je izjavio da je nekadašnji igrač Jagodine imao ovog leta ponude klubova iz Grčke i Kipra, Astane pa čak i Partizana, ali je odlučeno da je za njega najbolje da ostane u Sočiju s kojim ima ugovor još godinu. Krene li njegova karijera uzlazno, „zborna komanda“ sad može da ga razmatra i za svog centralnog beka.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari