Sterling i definitivno u Čelsiju 1EPA-EFE/PANAGIOTIS MOSCHANDREOU

Rahim Sterling je i definitivno završio sa delom karijere provedenom u Mančester sitiju. Prema informacijama iz Engleske, uskoro će se pridružiti saigračima u Čelsiju, s obzirom na to da su se „plavci“ dogovorili sa „građanima“ i pristali da plate obeštećenje od 65 miliona evra.

Nakon što je Gabrijela Žezusa prodao Arsenalu, Siti je transferom Sterlinga u Čelsi dobrim delom iskompenzovao letošnje angažmane Erlinga Halanda i Kalvina Filipsa.

Sterling je potpisao petogodišnji ugovor, sa opcijom produženja saradnje na još jednu seoznu. Postaće najplaćeniji fudbaler Čelsija sa nedeljnom platom od 300.000 funti, koliko je zarađivao i u Mančesteru.

Dolazak Sterlinga u Čelsi naročito će obradovati Tomasa Tuhela, menadđera „plavaca“ koji je insistiraoi na 28-godišnjem krilnom fudbaleru, rođenom na Jamajci.

Prelazak Sterlinga ne bi trebalo da bude i jedini transfer fudbalera na relaciji Siti-Čelsi, s obzirom na to da dve strane pregovaraju i o dolasku Nejtana Akea.

Holanđanin je deo karijere proveo u Čelsiju, iz kojeg je potom prešao u Bornmut.

Siti insistira na obeštećenju od 45 miliona evra, što je, za sada, previsoka cena koju Čelsi pokušava da smanji, međutim u Sitiju deluju neumoljivo, namereni da iskompenzuju trošak koji su imali prilikom angažovanja Akea iz Bornmuta.

 

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari