Stigao Pavkov, na meti Bokila 1Foto: Starsport

U iščekivanju kapitalnih i skupih stranih pojačanja, uprava Crvene zvezde potpisala je četvoricu domaćih fudbalera.

Srđan Vujaklija (Borac), Nemanja Milić i Milan Senić (Bajer iz Leverkuzena) od prvog dana priprema su na raspolaganju treneru Miodragu Božoviću, a juče im se zvanično priključio i Milan Pavkov, doskorašnji centarfor niškog Radničkog.

– Čast mi je što sam u našem najvećem klubu, sa tradicijom i istorijom. Nadam se da ću opravdati poverenje stručnog štaba, a konkurencija će me samo podstaći da još više radim i napredujem – uobičajenim monologom u ovakvim prilikama Pavkov je ispratio potpisivanje dvoipogodišnjeg ugovora i promociju u novog špica na platnom spisku crveno-belih.

Isto zadovoljstvo zbog priključivanja braniocu titule i lideru aktuelne srpske Superlige, odnosno spremnost da se bori za minutažu u najjačoj postavi, iskazale su i njegove kolege napadači Vujaklija (stigao na dve godine) i Milić (3,5), kao i krilni vezista Senić, koji je s klubom sa „Rajka Mitića“ parafirao saradnju na četiri i po godine.

Javnosti su, međutim, zanimljiviji mogući dolasci igrača sa pasošima drugih zemalja. Na pozicijama centralnog defanzivca i najisturenijeg ofanzivca.

– Doći će neko, ali ne bih da otkrijem ko. Kada god to uradimo, uvek se nešto izjalovi – zagonetan je sportski direktor Blažo Raosavljević, ali zato vrlo jasan u demantiju povratka Luisa Ibanjeza iz Trabzona.

– Na njegovoj poziciji imamo Mihaila Ristića, Dušana Anđelkovića i Stefana Miloševića, koga smo platili i na koga računamo u budućnosti – zaključio je Zvezdin funkcioner, bez izjašnjavanja o šansama za srećan kraj odmaklih pregovora sa snažnim golgeterom Džeremijem Bokilom, inače članom kineskog Guangdžoua Rif, našeg trenera Dragana Stojkovića, koji bi u Beograd stigao sa pozajmice u Kataru.

Edson o Zvezdi: Pakao

Brazilski štoper Edson imao je kratku i neslavnu epizodu u Ljutice Bogdana.
– Uprava kluba nije krila da je finansijska situacija teška. Međutim, oni nisu bili sposobni da mi srede boravišnu i radnu vizu. Morao sam da idem u policiju, a u klubu su samo govorili: Sutra ćemo da rešimo problem…. Žena i ja smo imali rok od 90 dana da rešimo problem i uspeli smo da izbegnemo deportovanje, ali zahvaljujući advokatima.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari