"Stiv Ker je iz frižidera uzeo četiri konzerve piva i došao kod nas": Kakve utiske je lekarski tim košarkaša poneo iz Pariza? 1Foto: Srdjan Stevanovic/Starsport.rs ©)

Košarkaši Srbije osvojili su bronzu na Olimpijskim igrama u Parizu, a u polufinalu su doživeli težak poraz od selekcije SAD.

Vodili su u većem delu utakmice, ali su na kraju Amerikanci preokrenuli i slavili rezultatom 95:91.

Predsednik Zdravstvene komisije Olimpijskog komiteta Srbije Dragan Radovanović je u nedavnom gostovanju na RTS istakao glavne impresije o nedavno završenim Igrama u Parizu, a zatim i ispričao anegdotu sa selektorom SAD Stivom Kerom.

– Svake Olimpijske igre imaju neku svoju specifičnost, ove igre u Parizu su specifične zbog samog Pariza koji je jedan od najlepših gradova na svetu. Veliki broj borilišta je bio uklopljen u te stare poznate građevine koje se nalaze u centru Pariza, u Versaju i to je dalo neku specifičnost i zaista jedan divan i jedinstveni utisak. Ono što i jeste veliki utisak u poređenju sa prethodnim Olimpijskim igrama je to što su sva borilišta i svi sportovi bili zaista u gledalištu ispunjeni do poslednjeg mesta. Ja mislim da će Olimpijske igre u Parizu biti rekordne po broju prodatih ulazica za sve sportove – rekao je doktor košarkaške reprezentacije Srbije Dragan Radovanović, gostujući u Jutarnjem programu RTS.

On je potom objasnio kako su izgledali prvi sati nakon poraza od selekcije SAD u polufinalu Igara.

– Svi ste videli, ima tu različitih priča koje normalno idu. Naravno, ostaje jedna velika žal, jer su Amerikanci sami rekli da im je to najbolji drim tim u istoriji. Naš tim je odigrao najbolju reprezentativnu utakmicu, bar koju sam ja gledao u reprezentaciji za 24 godine. Bili smo nadomak uspeha. Neću da ulazim u razloge, ali ću samo jednu stvar da kažem. Kada smo završili sve, tri fizioterapeuta i ja smo izašli ispred dvorane kod službenog ulaza, tamo gde dolaze autobusi, a levo od nas je bio stručni štab američke reprezentacije. Stiv Ker, njihov selektor, uzeo je iz frižidera četiri konzerve piva i došao kod nas i obratio nam se rečima: „Samo želim da vam kažem da mi je veoma žao što ste izgubili, da vam kažem vi ste veliki tim, koji igra fantastičnu košarku i želim vam sve najbolje“. Time je najbolje opisana utakmica od strane čoveka koji je selektor SAD“ – poručio je Radovanović.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na X nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari