Stiv Ker: Stekli smo bolju sliku o tome šta je Dejan Milojević značio svojim zemljacima 1Foto: EPA-EFE/CAROLINE BREHMAN SHUTTERSTOCK OUT

Košarkaši Partizana pobedili su Megu rezultatom 112:80 u meču 17. kola ABA lige, koji su obeležili oproštaj od Dejana Milojevića.

Sve to su u Americi organizovano gledali igrači i stručni štab Golden Stejt Voriorsa, tima u kojem je radio Milojević pre tragičnog događaja, piše Nova.

Imali su i prvi trening igrači bez Milojevića, a o tome je prvi put pričao trener Voriorsa, Stiv Ker.

– Srceparajuće. Razarajuće. Ovo je najteža stvar u kojoj sam učestvovao u NBA ligi. Teško je opisati ovu našu nedelju. Izgubili smo nekoga tako nama bliskog. I važnije od toga, najteže je videti kako njegova porodica pati. Ova poslednja sedmica, poslednjih pet dana, bili su prožeti šokom, emocijama, velikim izlivima ljubavi… Ne znam da li ste videli događaj u Srbiji, igrala su dva tima u kojima je on bio, Mega, koju je trenirao, i Partizan, tim u kojem je bio zvezda. Ne znam da sam nekad video takvu posvetu pre utakmice. Gledali smo to kao tim. Stekli smo bolju sliku o tome šta je Dejan značio svojim zemljacima. Naravno, mnogo je značio i nama, Nataši, Maši i Nikoli… Ovo je bilo razarajuće za nas“, rekao je Stiv Ker.

Klub je pred početak utakmice na zlatnu stolicu u Areni postavio dres sa brojem 13 i ostavio belu ružu u čast Milojevića.

Pušten je video klip sa najlepšim potezima i koševima Milojevića u dresu „crno-belih“. Usledio je višeminutni aplauz i skandiranje Milojevićevog imena navijača, kojih je u Areni bilo 23.021.

Pratite nas na našoj Facebook i Instagram stranici, ali i na Twitter nalogu. Pretplatite se na PDF izdanje lista Danas.

Komentari